Prijedlog HDZ-a nikad ne može biti usvojen u parlamentarnoj proceduri BiH

Nakon što je otkazana sjednica Doma naroda PSBiH na kojoj se trebalo raspravljati o izmjenama Izbornog zakona BiH, medijima se obratio delegat SDP-a Denis Bećirović.

– U ovoj zemlji ne treba samo publicitet davati temama koje homogeniziraju građane u BiH već se treba baviti najvažnijim za ljude u Bosni i Hercegovini. Pripremio sam za današnju sjednicu najbitnija pitanja za građane BiH.

Želio sam predložiti da prva tačka bude informacija Vijeća ministara o posljedicama zemljotresa koji su potresli BiH sa konkretnim prijedlozima rješenja po tom pitanju – kazao je Bećirović.

Bećirović je istakao da je to najvažniji vitalni interes svih građana u Bosni i Hercegovini.

– Drugu tačku sam želio da predložim je razmatranje informacije Tužilaštva BiH o pokretanju secesije… Razložio sam ga na šest stranica.

Kada je riječ o prijedlogu HDZ-a, to je jedan antievropski zakon, zakon koji bi unio etnički aparthejd i u skladu sa Ustavom BiH nikad ne može biti usvojen u parlamentarnoj proceduri BiH.

Moj stav je vrlo jasan, ne mogu mjesecima govoriti da se mora raspravljati u državnim organima i onda ne dolaziti. Ja mislim da treba raspravljati u državnim organima, a ne u motelima i hotelima u Neumu – istakao je delegat SDP-a.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.