Čengić i Magazinović u Berlinu

Prijatelji SDP-a su spremni raditi u korist BiH

Na poziv Friedrich Ebert fondacije, članovi rukovodstva SDP BiH Saša Magazinović i Irfan Čengić posjetili su Berlin gdje su učestvovali u nekoliko aktivnosti organizovanih od strane fondacije, Partije Evropskih Socijalista (PES) i Progresivne alijanse (PA).

Posjeta sjedištu Friedrih Ebert fondacije bila je prilika za analizu dosadašnje saradnje i dogovor o zajedničkim aktivnostima koji će uslijediti u narednom periodu. Bila je to i prilika za razmjenu ideja sa sa sestrinskim iz svih dijelova svijeta o projektima koje implementiraju.

Čengić i Magazinović su učestvovali i u konvenciji Progresivne alijanse (PA), velike svjetske organizacije koja okuplja socijaldemokrate, a čiji je SDP član. Pored učešća na panelima gdje su govornici bili svjetski lideri, premijeri i ministri, učeće na ovom skupu je iskorišteno i za brojne bilateralne sastanke sa delegacijama sestrinskih stranaka i fondacija, kao i sa poslanicima u Evropskom parlamentu. Svi oni su iskazali spremnost na dodatni angažman u korist Bosne i Hercegovine, kao i želju da uzmu učešće u velikom međunarodnom skupu koji SDP BiH ima namjeru organizovati u Sarajevu.

U toku boravka u Berlinu, Irfan Čengić je imao nekoliko susreta sa generalnim sekretarima sestrinskih stranaka na kojima su razmjenjena isustva o svakodnevnom radu i funkcionisanju stranaka, ali i dogovorena kontinuirana komunikacija u tom smislu.

U Berlinu je održana i sjednica Predsjedništva PES-a na kojoj je učestvovao Saša Magazinović koji je član ovog tijela. Prisutni su imali priliku iz prve ruke dobiti informacije o kampanjama za izbore u Njemačkoj, Holandiji i Bugarskoj, a posebno je značajno bilo obraćanje Martina Schultza, kandidata za kancelara Njemačke u kojem je predstavio detaljni plan kampanje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.