SDP BiH Brčko

Prihvatite Dan nezavisnosti BiH kao praznik svih Bosanaca i Hercegovaca

Socijaldemokratska partija, Organizacija za Brčko distrikt BiH koristi priliku da još jednom čestita 1.Mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine, svim građanima koji vole našu zemlju, koji žive u njoj i koji je doživljavaju kao svoju domovinu.

Podsjećamo da je velika većina građana, pripadnika svih naroda koji žive u njoj, dala svoj glas za nezavisnu, demokratsku, cjelovitu i nedjeljivu Bosnu i Hercegovinu. Da nije uspio ovaj referendum građana ne bi postojala današnja Bosna i Hercegovina. Agresijom na Bosnu i Hercegovinu 1992. godine od strane paravojnih velikosrpskih formacija, potmognutim JNA, pokušalo se spriječiti postojanje BiH koja je kao država priznata u Ujedinjenim Nacijama. U odbrani Bosne i Hercegovine od agresora, stradali su iskreni patrioti naše zemlje i Bošnjaci i Hrvati i Srbi. U ime njih , kao i u ime svih onih koji su preživjeli i onih koji su se poslije rata rodili, ne dozvoljavamo nikome da omalovažava 1. Mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

I Brčko distrikt Bosne i Hercegovine je nastao u tada već međunarodno priznatoj državi, te je za očekivati da svi njegovi građani priznaju i prihvate ovaj važan datum u novijoj historiji BiH kao nepobitnu historijsku činjenicu. Stoga smatramo opravdanim da se na portalu Vlade Brčko distrikta BiH pojavljuju čestitke zvaničnika povodom ovako bitnog datuma za BiH.

Mi u socijaldemokratskoj partiji BiH smo ponosni što smo bili dio historijskih procesa u vrijeme proglašenja nezavisnosti jedine nam domovine i učiniti ćemo sve da se ovaj datum, na dostojanstven i primjeren način, uvijek obilježava u Brčko distriktu BiH i svim njegovim institucijama.

Zbog toga, poručujemo SNSD-u da prihvate neospornu istinu, da prihvate 1. mart, Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine kao svoj, jer druge domovine osim BiH nemaju.

Prestanite skretati pažnju sa vašeg nerada u proteklim godinama, kada ste kao nosioc izvršne i zakonodavne vlasti skoro pa upropastili naš grad i okrenite se deblokadi rada insititucija i rješavanju ogromnih problema građana Brčko distrikta BiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.