Inicijativa za Stolac

Prihvatit ćemo rezultate fer i zakonski provedenih izbora u Stocu

Nakon što smo uredno podnijeli žalbu Apelacionom odjelu Suda BiH na odluku CIK-a BiH od 24.11.2016 nastavljamo sa pravnim radnjama kako bi se u Stocu proveli fer, i po zakonu, lokalni izbori. Smatramo da je CIK BiH donio političku odluku, kojom je neravnomjerno raspodijelio “krivicu” na sve osim na HDZ BiH Stolac.

Nadamo da će Apelacioni odjel Suda BiH poništiti odluku CIK BiH kojom se sankcionišu naši kandidati. Također smo uvjereni da je predočeno više nego dovoljno dokaza da Apelacioni odjel Suda BiH potvrditi odluku o razrješenju dužnosti predsjednika OIK Stolac, Ivana Perića.

Želimo naglasiti da je Inicijativa za Stolac politički subjekt i da nam je cilj ostvariti ravnopravnost svih građana Stoca. Mi nikad nismo dijelili građane Stoca po bilo kojoj osnovi. Istrajat ćemo u uvjerenju da je Stolac svih nas, a naš politički program i naša odlučnost nude svim građanima Stoca viziju za bolji Stolac.

Mi hoćemo opštinu mirnog življenja, napretka, nade i radosti! Kao politička organizacija smatramo da HDZ Stolac ne radi za dobrobit svih građana Stoca i namjeravamo dokazati kako Stolac može biti primjer suživota, tolerancije i međuljudskih odnosa. To možemo postići samo pobjedom na postenim i zakonski provedenim izborima u Stocu. Naravno, u demokratiji se tajnim glasanjem bira vlast i niko ne može biti 100% siguran da će pobijediti. Inicijativa za Stolac uvažava demokratska načela i niko ne treba sumnjati da mi nećemo prihvatiti rezultate fer i zakonski provedenih izbora u Stocu.

Naglašavamo da ne podržavamo bilo kakvo podizanje nacionalnih i/ili vjerskih tenzija od strane bilo kojeg pojedinca, grupe, organizacije ili udruženja. Zbog toga pozivamo sve one građane Stoca, a naročito one koji podržavaju Inicijativu za Stolac, da ne zaborave naše osnovne principe, da ne učestvuju u bilo kakvom potpirivanju nacionalne ili vjerske netrpeljvosti, ili na bilo koji drugi način doprinose osjećaju nelagode u opštini Stolac.

Stolac je svih nas, svih dobrih ljudi koji žive ovdje, i bez obzira na nepravdu koju HDZ Stolac provodi nad velikom većinom građana Stoca nikad ne smijemo dozvoliti da na tu nepravdu odgovorimo nepravdom, mržnjom ili netrpeljivošću prema bilo kome. Sigurni smo da ćemo uz vašu iskrenu podršku ostvariti jednakopravnost svih Stočana, ali svi trebamo biti svjesni da je pred nama dug put. Na tom putu moramo sačuvati obraz i čast, a pozivamo sve medije, političke organizacije, međunarodne organizacije, tužilaštvo, pravosuđe, i sve dobronamjerne ljude Bosne i Hercegovine da nam pomognu da ostvarimo jedino što tražimo… Fer i zakonske izbore!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.