Saša Magazinović

Prihvaćena inicijativa Kluba poslanika SDP-a o formiranju komisije za utvrđivanje potrošnje budžetskog novca

Cilj predlaganja inicijative je da se preispita ukupna potrošnja budžetskog novca u ovom i prethodnom mandatu

SlikaKomisija za finansije i budžet Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine prihvatila je  danas inicijativu Kluba poslanika Socijaldemokratske partije (SDP) BiH o formiranju privremene komisije ovog doma za utvrđivanje ukupne potrošnje budžetskog novca na ime prihoda i privilegija koje se ostvaruju na osnovu obavljanja funkcije u institucijama BiH.

– Predlažemo da se kao tačka dnevnog reda sjednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH uvrsti Prijedlog zaključka o formiranju privremene komisije Predstavničkog doma – stoji u inicijativi.

Šef Kluba poslanika SDP-a BiH u Predstavničkom domu PSBiH, uime predlagača ove inicijative, Saša Magazinović kazao je novinarima da je cilj predlaganja inicijative da se preispita ukupna potrošnja budžetskog novca u ovom i prethodnom mandatu, a tiče se Vijeća ministara, poslanika i direktora svih institucija BiH, ali i rukovodećih državnih službenika.

– Ovo je korak koji će doprinijeti povećanju transparentnosti jer javnost ima pravo da zna sve ove podatke. Kao parlamentarci smo i ranije bili pod lupom javnosti i za nas to nije ništa novo, međutim, smatramo da sve institucije u BiH moraju raditi transparetno – kazao je Magazinović.

Dodaje da u trenutku kada ova inicijativa bude usvojena u Predstavničkom domu to više neće biti samo inicijativa SDP-a nego vlasništvo Parlamentarne skupštine BiH, zbog čega je pozvao sve političke stranke da insistiraju na tome da svi traženi podaci budu dobijeni i da svi budu predstavljeni javnosti.

Iznio je i stav Komisije o tome da sve ono što bude rezultat privremene komisije u najkraćem vremenu analiziraju i predlože zaključci Parlamentranoj skupštini da bi se u konačnici išlo na racionalizaciju troškova i uvođenje reda tamo gdje on ne postoji.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.