Saša Magazinović

Priču o dobrosusjedskim odnosima prate populističko-nacionalističke izjave

Poslanik SDP-a BiH u državnom Parlamentu Saša Magazinović podržava i priželjkuje normalizaciju odnosa Hrvatske i Srbije. Ako mogu Južna i Sjeverna Koreja, ne vidim zašto one ne bi mogle, kaže Magazinović za Vijesti.ba, govoreći o predstojećem susretu predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjednice Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović u Zagrebu.

“Prije nekoliko dana u Strasbourgu, prilikom predstavljanja Strategije za Zapadni Balkan, imali smo priliku čuti da EU drži vrata otvorena za zemlje regije, ali da im ne pada na pamet da zajedno sa državama uvoze i regionalne probleme. U stabiliziranju prilika u regiji i relaksaciji odnosa veliku ulogu treba da imaju Srbija i Hrvatska, između ostaloga iz razloga što su dijelom i odgovorni za trenutnu situaciju”, smatra Magazinović.

Vrijeme je, kaže, da se pređe sa riječi na djela.

“Malo smo svi zajedno siti priče o dobrosusjedskim odnosima, koju umjesto da prate konkretna dobra djela, zapravo prate popullističko-nacionalističke izjave, koje podižu tenzije i na najprimitivniji način manipulišu narodima”, naglašva ovaj SDP-ov poslanik u razgovoru za Vijesti.ba.

Magazinović ističe da normalizaciju odnosa Srbije i Hrvatske ne očekuje samo EU, nego prvenstveno građani i privreda dviju država.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.