Vojin Mijatović za FACE TV

Priča o ratu je dimna bomba za covid kriminal

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović, u gostovanju na Face televiziji, kazao je da je priča o ratu dimna bomba za covid kriminal. Komentirao je jučerašnji dolazak Aleksandra Vučića u Banja Luku, gafove Milorada Dodika i Draška Stanivukovića, te je poslao poruku bivšem reisu Mustafi ef. Ceriću.

– Čuo sam da je suprug direktorice KCUS-a stao ispred naroda, poziva na mobilizaciju. Ja došao, kažu u trezoru je, nije tu – kazao je Mijatović na početku razgovora.

Degutantni su i smiješni ratni pokliči, oni su dimna bomba, smatra Mijatović.

– Nemamo jedinstven odgovor iz BiH na “non-paper”, ratni pokliči ovoga iz trezora i onoga što je švercao oružje u ratu postaju degutantni i smiješni. Kakav crni rat, to je predizborna kampanja Dodika i Bakira! To je dimna bomba za predcovid, covid i post covid kriminal. Ko će ratovati za ta dva tri borca? Ko je spreman da ponovo prolije krv u BiH za njihove milione? To su šuplje priče! To je predizbornii pamflet – rekao je.

Tužno je čitati riječi bivšeg reisa

Nakon par dana prestaje priča o “non-paperu”.

– Ne želim da uvrijedim građane Slovenije, ali slovenci i rat? Slovenci i nešto ozbiljno? Ja dajem fore još 6 dana za ovu priču o “non-paperu”. Bakir isti dan priča o genocidašima, Dodik o otcjepljenju, evidentno je da su se dogovorili. Ne zna se ko je veći borac u ratu bio od Dodika, Bakira i Čovića. Danas su stigli vojni konvoji, oni će se ušutiti do ujutro. Kakve Bakirove i Dodikove vojske i smijurije, oni se njih boje više od ikoga. Dodik je ujutro rekao da smo nezavisni, oko 12 miran razlaz u 4 da nije spreman za nezavisnu RS ako to znači rat – govori Mijatović i dodaje da Dodik ima problem da se dogovori sam sa sobom.

Komentirao je i poruku dana koju mu je uputio bivši reis Mustafa ef. Cerić.

– Tužno je čitati od bivšeg reisa onakve riječi. Bivši reis je mene poistovijetio sa ocem iz Srebrenice koji svog sina zove da ga ubiju Srbi. Mene koji javno govorim da je u Srebrenici počinjen genocid. Treba da ga bude sramota njegovih godina, pozicije koju je obnašao. Poručujem njemu i njegovom nalogodavcu Bakiru Izetbegoviću, Bosna neće biti onakva kakvom je Dodik zamišlja, nema šanse, ali neće biti onakva kakvom je zamišljaju bivši reis i gospodin Izetbegović. Neka bivši reis razmisli šta je rekao, on je misleći čovjek – poručio je.

Dodik ostavljen kao hostesa

O obilježavanju Dana grada Banje Luke i dolasku delegacije iz Srbije kazao je da je događaj pratio gaf za gafom.

– Frustrira me činjenica da predsjednik Srbije kao da dolazi u Afriku u neko pleme koje pripada Srbiji, dočekuju ga pioniri i pionirke na aerodromu, prave mu bilborde, a u biti je trebalo da u Banjoj Luci budu sva tri člana Predsjedništva BiH, predsjedavajući Vijeća ministara, da pokažemo da smo normalni ljudi, da možemo zajedno. Na Dan grada gradonačelnik Draško Stanivuković i ostali mladi ljudi u politici lome noge ko će sjesti s Vučićem. Onda imate gaf za gafom, kada Vučić izlazi iz avion i ostavlja Dodika da stoji kao hostesa i ulazi u auto, pa onda gaf sa nekakvom bubicom, što pokazuje da gradonačelnik nije sazrio za neke stvari. Imamo folklor u kojem Aleksandar Vučić vrlo solidno nastupa. Bilo bi lijepo da je ključ Banje Luke dobio neko iz Federacije – rekao je Mijatović.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.