SDP BiH Novo Sarajevo

Prezentovan Izborni program SDP-a članovima Osnovne organizacije Željeznička

Osnovna organizacija SDP BiH ¨Željeznička¨ jučer je u okviru plana rada realizovala niz aktivnosti na upoznavanju članstva sa programom i kandidatima SDP BiH Novo Sarajevo za Lokalne izbore 2016. godine, te izvršila podjelu „Glasa slobode“ članovima i simpatizerima SDP-a u ovoj mjesnoj zajednici. U okviru upoznavanja sa programom bitan je svaki član, te su s tim u vezi i posjetili najstarije članove partije Hatidžu Kreso, Avdu Demirovića i Miroslava Misitu u njihovim domovima, gdje su uz drugarsku atmosferu prodiskutovali o aktivnostima SDP-a i vraćanju povjerenja građana u jedinu iskrenu partiju ljevice.

zeljez (7)

Rukovodstvo OO SDP BiH Željeznička i predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Miroslav Živanović su nakon obilaska najstarijih članova na sastanku osnovne organizacije, prisutnim članovima prezentovali ključne politike iz usvojenog Izbornog programa SDP-a, upoznali ih sa nosiocem liste Samirom Suljevićem, te ostalim kandidatima za općinsko vijeće sa područja te mjesne zajednice.

Po završetku sastanka i druženja sa članovima SDP-a, delegacija Osnovne organizacije Željeznička je sa kandidatima položila cvijeće na spomenike ubijenim Novo Sarajlijama ispred Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Sarajevo, te u krugu nekadašnje fabrike „Vaso Miskin Crni“.

zeljez (3)

SDP BiH Novo Sarajevo i ostale osnovne organizacije nastaviće sa sličnim aktivnostima na upoznavanju svih članova partije sa Izbornim programom SDP-a za Lokalne izbore 2016. godine.