Enes Suljkanović

Prezentacija prvih rezultata istraživanja geotermalnih izvora energije

Završena je prva od tri faze projekta gdje je vrijednost realizacije prve dvije faze 1.140.000 KM koje su obezbjeđene od strane Česke razvojne agencije

Slika

U Doboju je održana prezentacija prvih rezultata istraživanja i primopredaja metodologije i projektne dokumentacije u okviru projekta Inostrane razvojne saradnje Republike Česke "Upotreba obnovljive geotermalne energije u gradu Doboju", koji u partnerstvu realizuju grad Doboj i Lokalna akciona grupa regije Doboj. Ovim je završena prva od tri faze projekta gdje je vrijednost realizacije prve dvije faze 1.140.000 KM koje su obezbjeđene od strane Češke razvojne agencije.

SULJKANOVIĆ: Već sam nekoliko puta rekao da je ovaj projekat veoma bitan, kako za grad Doboj, tako i za Republiku Srpsku i cijelu Bosnu i Hercegovinu. Gradu Doboju se otvara mogućnost priključenja gradske toplane na geotermalne izvore energije čime bi pojeftinili troškove grijanja stanovnicima grada i svim ostalim koji bi se priključili na toplotnu mrežu gradske toplane. Moramo iskoristiti sve naše potencijale kako bi omogućili kvalitetniji i jeftiniji život svih građana.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.