Sarajevo

Prezentacija finalnih rezultata kampanje podizanja svijesti za Bosnu i Hercegovinu i potpisivanje Sporazuma SIDA sa 11 općina Regije 6

Tokom više od četiri godine implementacije programa općine su učestvovale u opsežnom programu jačanja kapaciteta, pripremile su općinske planove upravljanja otpadom i planirali su projekte za dostizanje ciljeva iz strateških dokumenata u oblasti upravljanja otpadom.

Slika

03. april 2014. godine- Zamjenica ministra vasnjke trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine obratila se prisutnim na prezentaciji finalnih rezultata kampanje podizanja svijesti  za Bosnu i Hercegovinu koju finansira SIDA i potpisivanje Sporazuma SIDA-e sa 11 općina Regije 6 (Nova regija Sarajevo). Ovaj događaj je dio „Općinskog programa za upravljanje čvrstim otpadom u BiH“, a Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine koordinira aktivnostima na implementaciji tog projekta. Implementacija programa krenula je u januaru 2010.godine, a isti se završava u maju 2015.godine. Program finansira Švedska Vlada, a budžet programa iznosi 20 mio KM.

U Program su uključene 44 općine u Bosni i Hercegovini svrstane u šest regija: Zenica, Bijeljina, Prijedor, Neretva, Zvornik i nova regija Sarajevo. Tokom više od četiri godine implementacije programa općine su učestvovale u opsežnom programu jačanja kapaciteta, pripremile su općinske planove upravljanja otpadom i planirali su projekte za dostizanje ciljeva iz strateških dokumenata u oblasti upravljanja otpadom.

Programom je poboljšan sistem upravljanja otpadom  za više od 350.000 domaćinstava; 60.000 novih domaćinstava je uključeno u sistem prikupljanja otpadom; nabavljeno je 47 novih vozila za prikupljanje otpada; donirano je 28.500 kanti i 5000 kontejnera za otpad.

Zamjenica ministra je u svom obraćanju istakla da se „Očekuje da će rezultati provođenja kampanje, kao i provođenja kompletnog programa imati pozitivan uticaj na opće javno zdravlje u Bosni i Hercegovini, a da je dobro upravljanje čvrstim otpadom važan uslov za proces integracija u BiH prema Evropskoj uniji, odnosno ispunjenje uslova koji se odnose na EU zakonodavstvo u ovoj oblasti.“

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.