Izjava za javnost Vojina Mijatovića, potpredsjednika Glavnog odbora SDP BiH

Prestanite sluđivati i obmanjivati građane u BiH

Najoštrije osuđujem izjave Milorada Dodika, predsjednika RS i SNSD izrečene danas u Beogradu, nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije.

Krajnje je vrijeme da Dodik prestane sa sluđivanjem i obmanjivanjem građana u BiH tvrdnjama o tome kako je BiH propala država, jer takve izjave, osim što nisu tačne, ne donose dobro nikome, ni u BiH ni u regiji.

Ovakva retorika ne može sakriti činjenicu da vlast, koju vodi SNSD, nije u stanju ponuditi odgovor niti na jedan problem sa kojim se građani suočavaju.

Penzioneri u RS imaju najniže penzije, zdravstveni radnici imaju najniže plate, zaduženost po glavi stanovnika je najviša u jugoistočnoj Evropi, a hiljade mladih bježi svakodnevno iz RS, tražeći bolji život negdje drugo.

Umjesto što svakih sedam dana u Beogradu održava sastanke sa Aleksandrom Vučićem i na taj način troši budžetski novac, Dodiku bi bilo bolje da obilazi opštine po RS i vidi kako građani zaista žive.

SNSD i Dodik su, kao vladajuća stranka i njen lider, u proteklih 12 godina najodgovorniji za ovakvo stanje.

Nikakve prijetnje i radikalne izjave neće promijeniti ove činjenice. Pozivam građane da ne nasjedaju na ovakve izjave i da se okrenu onim politikama koje se bore za dostojanstven život svih građana i napredak svih u BiH.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.