SDP pisao Mirzi Čeliku

Prestanite s beskorisnim nadmudrivanjem koje produžava sve veću agoniju

Klub zastupnika SDP-a BiH u Skupštini Kantona Sarajevo hitno traži zakazivanje nastavka prekinute 30. radne sjednice SKS i, kako kažu, konačno preuzimanje odgovornosti prema građanima od strane predsjedavajućeg Mirze Čelika i Vlade KS.

“Motivirani isključivo ozbiljnošću i alarmantnošću trenutne zdravstvene i ekonomske krize u Kantonu Sarajevo, hitno tražimo da se predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik i Vlada KS konačno uozbilje i preuzmu odgovornost za poražavajuću situaciju u koju su nas doveli svojim neradom, neimenovanjem stručne osobe na čelo ministarstva zdravstva i svojim višemjesečnim bahatim ponašanjem kroz demonstraciju sile u stalnom prekidanju sjednica Skupštine”, stoji u saopćenju.

Klub zastupnika SDP BiH hitno zahtjeva ponovono sazivanje prekinute 30. Radne sjednice SKS, dodaju, kako bi smo mogli olakšati građanima u KS, nastaviti s radom i omogućiti implementaciju usvojenih zaključaka i mjera koji nude adekvatna rješenja za reorganizaciju zdravstvenog sistema koji je u kolapsu.

“Želimo vjerovati da predsjedavajući Skupštine KS Mirza Čelik nije naprasno prekinuo sjednicu da bi nas spriječio u nadopunjavanju odluke o moratoriju s odredbom da se dozvoljava zapošljavanje dodatnog medicinskog kadra, jer bi takvo njegovo ponašanje bilo poigravanje s životima građana. Ne možete nas držati taocima vaših pogrešnih politika”, navodi se.

Ovo nije vrijeme za političke sukobe, dodaju, stranačke podjele, lične sujete, proceduralne egzibicije nego za posvećen i sistematičan rad svih nas zajedno kako bismo što efikasnije reducirali posljedice pandemijske krize u kojoj smo se našli.

“Pozivamo sve političke aktere vladajuće koalicije da prestanu sa beskorisnim proceduralnim nadmudrivanjem koje produžava podkapacitiranost sistema i sve veću agoniju građana u KS. Prestanite izbjegavati realnost i preuzmite odgovornost jer građani koji nas plaćaju trebaju politiku i institucije koje rješavaju, a ne generišu dodatne probleme”, zaključili su oni.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu