Vojin Mijatović

Prestanite od Bosne i Hercegovine praviti specijalni slučaj, jer ona to nije!

Vojin Mijatović, potpredsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH, smatra kako, u posljednja tri mjeseca, političke elite u Bosni i Hercegovini, zbog svog političkog opstanka, urušavaju sve pred sobom, pokušavajući da od BiH naprave specijalni slučaj.

„Jedni to rade napadajući državu BiH, drugi braneći, tobože, svoj ugroženi indetitet, a treći braneći isključivo partijske interese. I jedni, i drugi i treći su na istom zadatku, a to je odbrana ličnog kriminala, pljačke i korupcije.

Ako ste veliki Srbin, Bošnjak ili Hrvat, onda imate pravo biti milioneri, bez obzira što vam je narod gladan. To je matrica kojom se zajednički vode, a sva šteta, koja se pritom napravi, neka se piše na narod.

Kako bi se sve ovo izvelo, jedini put je od BiH napraviti specijalni slučaj. Prizivati međunarodnu zajednicu, komšije, potpisnike Mirovnog sporazuma, koristiti sve dozvoljeno i nedozvoljeno, samo da prođe još jedan mandat i još nekoliko bitnih tendera, koji će njihovim porodicama obezbijediti lagodan život širom Evrope i svijeta, a u BiH će biti kako bude.

Postoji još jedan cilj velike braće na specijalnom zadatku. Zajednički, putem sile i kupljenih medija, uništiti svakoga ko izgovori rečenicu: „Pa ljudi, mi možemo u ovoj državi normalno živjeti i raditi, bez obzira kako se zovemo i kako se Bogu molimo“.

Tada braća na specijalnom zadatku udruženo, pod istom zastavom, rade sve da se takva rečenica uguši i od države napravi specijalni slučaj, a od onih koji to izgovore izdajnici.

Ja sam Vojin Mijatović, rođen sam kao Srbin i umrijeću kao Srbin, to mi niko ne može uzeti, ali u isto vrijeme sam rođen kao Bosanac i umrijeću kao Bosanac, te jasno svima poručujem da mi ni to niko ne može oduzeti.

Želim toj braći na specijalnom zadatku da poručim – sve što radite, svakim danom urušavate BiH, oba entiteta, sva tri naroda i ostale građane. Ukoliko nastavite, bićete direktni egzekutori nestanaka svih naroda, za koje se, tobože, borite. Sve što činite neće sakriti vaš kriminal i nesposobnost , a vaše politike su politike prošlosti i sami znate da ćete neslavno završiti.

Na kraju želim da kažem, sve ovo vi znate, ali mislite da je narod lud. Moram vas razočarati, nije narod lud i nećete uspjeti u svojoj namjeri da od BiH pravite specijalni slučaj, a od naroda i građana izdajnike“, naveo je Mijatović.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.