Premijeru Nikšiću uručena ovogodišnja nagrada Nezavisnih novina

Predstavnici Nezavisnih novina danas su u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu dodijelili nagradu premijeru Federacije BiH Nerminu Nikšiću za najboljeg ministra u FBiH.

Ovaj medij tradicionalno organizira izbor najboljih ministara na svim nivoima vlasti u BiH, a prema glasovima čitalaca portala nezavisne.com ove godine nagrada za najboljeg ministra u Federaciji BiH pripala je premijeru Nerminu Nikšiću. Premijer Nikšić ovom prilikom zahvalio se čitateljima Nezavisnih novina.

– Zadovoljstvo mi je i koristim priliku da se zahvalim čitateljima Nezavisnih novina. Već imam jednu ovakvu plaketu iz prethodnog mandata, kada je pokojni Željko Kopanja bio živ, tada je Novak Đoković proglašen za ličnost godine po izboru čitalaca Nezavisnih novina. Tako da iz tog dijela nosim neke ugodne uspomene i sjećanja- kazao je premijer te je dodao da ova nagrada predstavlja i obavezu u budućem radu.

– Vjerujem da su čitatelji Nezavisnih novina prepoznali da pokušavamo stvoriti neku novu politiku, koja umjesto svađe, podjela i sukoba govori o nekom novom narativu kompromisa, razgovora i dogovora. To ne znači da se oko svega slažemo i da se uvijek slažemo, vrlo često imamo različite poglede i mišljenja, ali smatram da alternativa razgovaranju, dogovaranju i kompromisima ne postoji. Dok budem u prilici da obavljam ovu funkciju, kao i funkciju predsjednika SDP-a BiH, to će biti moja politika, politika dogovaranja. Bosna i Hercegovina je zajednička država, država svih njenih građana koji žive u oba entiteta i u Brčko Distriktu i svakako da sve što ja radim u svojoj političkoj karijeri, radiću i nastojaću da radim u korist svih građana BiH – poručio je premijer Nikšić.

Premijeru je nagradu uručio novinar Nezavisnih novina Vedran Radenović.