Premijerska trojka spremna na potpuno urušavanje domaće privrede i životnog standarda građana

Pismo namjere danas objavljeno u medijima, a koje je vlast mjesecima krila od javnosti je pokazao nivo brutalnih laži kojim je vladajuća koalicija manipulira građanima ove zemlje pojašnjavajući im ekonomske bajke u koje niko živ više ne vjeruje osim njih samih.

Sad je više nego jasno da se radi o najgoroj parlamentarnoj većini u istoriji ove zemlje koja  je bila spremna bez saglasnosti parlamenta i građana ove zemlje rasprodati sve što vrijedi, a da je u državnom vlasništvu.

Sadržaj pisma namjere je toliko katastrofalan da nije moguće naći niti jednu mjeru koja je planirana u interesu vlastitih građana, što pokazuje da je premijerska trojka ove zemlje zajedno sa strankama iz koje dolaze spremna na potpuno urušavanje domaće privrede i opšteg životnog standarda građana vlastite zemlje za rad kriminalno tajkunskih interesa.

Danas je jasno da ovakvo pismo namjere bilo potpisano ili ne nema apsolutno nikakav legitimitet ukoliko ne bude dobilo prethodnu saglasnost nadležnih parlamenata.

Nadamo se da će vladajući shvatiti nivo štete koju prave i ovu vlastitu manipulacijsku odluku da potpisivanje pisma namjere pomjere iza lokalnih izbora ipak preformulisati u trajni čin nepotpisivanja istog iz razloga njegove apsolutne neprihvatljivosti za bilo koga dobronamjernog u ovoj zemlji.

Na kraju, SDA kao pobjednička stranka mora shvatiti kako je iz sadržaja pisma namjere apsolutno jasno da ono ide jedino u prilog onima koji bi da BiH uskoro nestane, prvo ekonomski pa onda politički.