Premijer TK iznio niz neistina i hvalio se aktivnostima Vlade koju smo predvodili donedavno

Povodom neistina iznesenih na press konferenciji Vlade Tuzlanskog kantona, na kojoj se jučer obratio premijer TK želimo javnost upoznati sa slijedećim činjenicama:

Plate izabranim i imenovabjn dužnosnicima o kojima je govorio kantonalni premijer su povećali predsjednik KO SDA TK Fahrudin Skopljak i predsjednik Skupštine TK Žarko Vujović, a ne prethodna Vlada TK.

Podsjećamo da je Vlada TK, koju je predvodio SDP u jednogodišnjem mandatu, povećala primanja svim budžetskim korisnicima ( policija, zdravstvo, obrazovanje, državna služba) za oko 10,5% i dogovorila dodatno povećanje od 15% u martu ove godine, što je spriječeno kupovinom preletača i nasilnom smjenom Vlade.

Aktuelni premijer TK se hvali povećanjem naknade za boračke kategorije, a istina je slijedeća, da je povećanje naknade za boračke kategorije ugrađeno u ovogodišnji Budžet TK od strane prehodne parlamentarne većine i Vlade TK, koji je predvodio SDP.

Projekat uvođenja elektronskih knjižica je projekat, koji je završen u mandatu prethodne Vlade TK što nema nikakve veze za aktuelnom Vladom i aktuelnom parlamentarnom većinom.

Ono sa čime se može pohvaliti aktuelna Vlada TK, koju predvodi SDA je, da su uspjeli ono što do sada nije uspio niko, a to je, da su za prvih 10 dana smijenili 100 ljudi, te zaposlili svoje prelatače.

Jedan od ključnih ciljeva Valentinovo koalicije, za rušenje prethodne Vlade TK i bio je da se hvali našim radom i aktivnostima pred izbore.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.