Sarajevo

Premijer Nikšić sa delegacijom „Konjuha“

Predstavljen je plan ozdravljenja ove kompanije koji bi u određenom periodu donio poboljšanje statusa „Konjuha“ i nastavak proizvodnje, te zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju „Konjuha“ Živinice koju je predvodio direktor ovog privrednog društva Admir Suljić. U delegaciji iz Živinica bio je i načelnik ove općine Hasan Muratović.

Obostrano je konstatirano da ova kompanija koja se susreće sa brojnim teškoćama u svom poslovanju ima materijalni i ljudski potencijal da stane na zdrave noge u čemu joj je potrebna podrška svih subjekata, od općine do Federacije. Istaknuto je i da se prije svega  nameće potreba povratka međusobnog povjerenja kako bi ovaj nekadašnji gigant drvne industrije ponovo zauzeo mjesto na tržištu koje je nekada imao. U tom smislu predstavljen je plan ozdravljenja ove kompanije koji bi u određenom periodu donio poboljšanje statusa „Konjuha“ i nastavak proizvodnje, te zadržavanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta.

Bilo je riječi i o potrebi uvezivanja staža radnika koji su stekli uvjete za penziju, u čemu će Vlada Federacije, kao i u brojnim ranijim slučajevima, namjenski izdvojenim sredstavima, putem Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije pružiti punu podršku kako bi se ovaj problem riješio.

Istaknut je i problem zdravstvenog osiguranja radnika, u čemu je Federalna vlada već poduzela određene korake kako bi se u suradnji sa svim kantonima omogućilo pravo na liječenje onima kojima je to potrebno.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.