Sarajevo

Premijer Nikšić s predstavnicima posavskih poljoprivrednika

Premijer Nikšić je istaknuo da je cilj današnjeg sastanka uklanjanje nepravde koja je nanesena Posavskom kantonu, te da će uraditi sve u okviru svojih mogućnosti kako bi ovi poticaji bili što prije isplaćeni

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas, u sjedištu Federalne vlade u Sarajevu, delegaciju Saveza udruženja poljoprivrednih proizvođača Posavskog kantona na čelu s v.d. predsjednika Suljom Tahirovićem. 

Sastanku je prisustvovao i premijer Posavskog kantona Marijan Oršolić. 

Predstavnici poljoprivrednih proizvođača, koji su u ponedjeljak blokirali granični prijelaz u Orašju zbog neisplaćenih poticaja za 2012. i 2013. godinu, zahvalili su premijeru Nikšiću što je pokazao osjetljivost za njihove probleme i volju da se pokuša naći rješenje. 

Kako su naglasili poljoprivrednici, glavni razlog blokade je što im poticaji za protekle dvije godine, u iznosu većem od četiri i po miliona konvertibilnih maraka, nisu isplaćeni do dogovorenog 31. januara ove godine. 

U toku je proljetna sjetva koju nisu u mogućnosti nastaviti jer, zbog neisplaćenih poticaja, nemaju sredstava za sjemena i drugi repromaterijal. 

Premijer Nikšić je istaknuo da je cilj današnjeg sastanka uklanjanje nepravde koja je nanesena Posavskom kantonu, te da će uraditi sve u okviru svojih mogućnosti kako bi ovi poticaji bili što prije isplaćeni, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.