Sarajevo

Premijer Nikšić s delegacijom iz Tuzlanskog kantona

Osnovna tema razgovora bila je nemogućnost normalnog poslovanja ove kompanije usljed katastrofalnih poplava i blokade željezničkih komunikacija, kako na području naše zemlje, tako i u Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić sa saradnicima primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu delegaciju iz Tuzlanskog kantona koju su predvodili premijer TK Bahrija Umihanić, ministar industrije, energetike i rudarstva u Vladi TK Mulaga Fejzić i generalni direktor Global Ispat
Koksne Industrije Lukavac (GIKIL) Debasish Ganguly.

Osnovna tema razgovora bila je nemogućnost normalnog poslovanja ove kompanije usljed katastrofalnih poplava i blokade željezničkih komunikacija, kako na području naše zemlje, tako i u Republici Srbiji i Republici Hrvatskoj. Naime, zalihe gotovih proizvoda se gomilaju u krugu GIKIL-a zbog nemogućnosti dostave do kupaca, a za sada ne postoji ni mogućnost dobavljanja sirovina usljed prekida ovih komunikacija.

Prema prvim procjenama ukupne štete na građevinskim objektima, na postrojenjima i opremi, na ostalim materijalnim dobrima i štete nastale zbog zastoja rada fabrika i smanjenja obima proizvodnje iznose oko 6.250.000 konvertibilnih maraka. Da bi se omogućio  opstanak fabrike koja upošljava 1.000 radnika i sačuvala radna mjesta zatražena je pomoć Federalne vlade kako bi se osigurala kreditna sredstva i time obezbijedio nastavak proizvodnje.

Premijer Nikšić je istakao da je Vlada FBiH u funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine donijela odluku da se omogući dobijanje kredita onim kompanijama koje su pretrpjele štete od poplava i time omogućio nastavak proizvodnje i zadržala radna mjesta. Ovom prilikom upriličen je i sastanak u Razvojnoj banci na kojem bi se pokušali pronaći modaliteti kako bi se pomoglo ovom lukavačkom kolektivu koji je u 67 postotnom vlasništvu Tuzlanskog kantona.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.