Sarajevo

Premijer Nikšić primio direktora EBRD-a za Zapadni Balkan Muenta

Sastanku su prisutvovali i federalni ministar finansija Ante Krajina, te direktori javnih preduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić i Ceste FBiH Filip Vujeva.

SlikaPremijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu delegaciju Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), na čelu s novoimenovanim direktorom za Zapadni Balkan Holgerom Muentom, a u kojoj je bio i direktor predstavničke kancelarije ove finansijske institucije u BiH Ian Brown sa saradnicima.

Sastanku su prisutvovali i federalni ministar finansija Ante Krajina, te direktori javnih preduzeća Autoceste FBiH Ensad Karić i Ceste FBiH Filip Vujeva.

Ocijenivši da je dosadašnja saradnja Vlade FBiH sa Evropskom bankom za obnovu i razvoj bila izuzetno uspješna, premijer Nikšić je izrazio nadu da će se ona nastaviti i na novim projektima u budućnosti, na planu kreditiranja u javnom, ali i privatnom sektoru.

-Drago mi je da je vaše iskustvo sa EBRD-om pozitivno i nadam se da će se saradnja nastaviti na obostrano zadovoljstvo. Tu posebno mislim na njeno širenje u podsticanju kreditiranja u privatnom sektoru, posebno malih i srednjih preduzeća – rekao je Muent.

Istaknuto je da je Javno preduzeće Autoceste Federacije BiH najveći korisnik sredstava EBRD-a i da je dosadašnja saradnja bila izuzetno uspješna, što je rezultiralo izgradnjom novih dionica autoceste na Koridoru Vc, čime je znatno poboljšana transportna povezanost u našoj zemlji. Naglašeno je i da se pripremaju novi projekti, kako na bazi suradnje sa EBRD-om, tako i na davanju koncesija za izgradnju najznačajnijeg cestovnog projekta u Bosni i Hercegovini.

Rehabilitacija i poboljšanje cestovnih pravaca u Federaciji BiH su u fokusu planova JP Ceste FBiH, u čemu, kako je naglasio direktor Vujeva, veliki dio otpada na njihovu sanaciju nakon katastrofalnih poplava u maju ove godine. Na tom planu su već ostvareni značajni kontakti sa EBRD-om.

Obje delegacije složile su se da saradnju treba nastaviti, te intenzivirati aktivnosti na tom planu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.