Sarajevo

Premijer Nikšić primio ambasadora Al Motairija

Kuvajtski diplomata se interesirao za trenutnu političku situaciju i izrazio uvjerenje da će odnosi dvije zemlje, posebno na ekonomskom planu, biti unaprijeđeni u budućnosti.

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić primio je danas u sjedištu Vlade u Sarajevu u nastupnu posjetu ambasadora Kuvajta u našoj zemlji Nassera Riden Thamera Al Motairija.

Kuvajtski diplomata se interesirao za trenutnu političku situaciju i izrazio uvjerenje da će odnosi dvije zemlje, posebno  na ekonomskom planu, biti unaprijeđeni u budućnosti. U tom smislu je istakao da Kuvajt kroz privatne i državne investicije u BiH, te na humanitarnom planu, nastoji bilateralne odnose podići na još viši nivo.

Zaželjevši dobrodošlicu i uspješan mandat kuvajtskom ambasadoru, premijer Nikšić je istakao investicione prioritete u ovoj godini, a to su prije svega izgradnja Koridora Vc i projekti u energetskom sektoru u šta će biti uloženo više od milijardu eura.

Mi namjeravamo nastaviti intenzivnu izgradnju Koridora Vc. Pokazali smo da se može investirati i graditi zadovoljavajućom dinamikom, a ne kao ranije puževim korakom. Izgradnja Koridora Vc će biti nastavljena istim tempom, ako ne i brže, do njegovog konačnog završetka – rekao je Nikšić.

Ambasador Al Motairi je naglasio da kuvajtski investitori imaju interesa za ulaganje u BiH, posebno u infrastrukturne projekte kakvi su Koridor Vc i energetski sektor. Obostrano je izražena želja za ostvarenje što bližih kontakata i razmjenu informacija o mogućnostima ekonomske saradnje.

 Federalni premijer je u tom smislu predložio, što je kuvajtski ambasador sa zadovoljstvom prihvatio, organiziranje radnih sastanaka sa rukovodstvima „Elektroprivrede BiH“ i „Autocesta FBiH“ na kojima bi bili prezentirani i razmotreni konkretni projekti u kojima bi obje strane našle svoj interes, te s njima upoznali potencijalni kuvajtski investitori.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.