Sarajevo

Premijer Nikšić pozvao na smirivanje tenzija

Kazao je da su predstavnici demonstranata upoznati o tome što Vlada Federacije u stalnom zasjedanju poduzima

Slika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je nakon sastanka s predstavnicima demonstranata ponovno pozvao na smirivanje tenzija i vraćanje dijalogu i dogovoru kroz institucije sistema.

Kazao je da su predstavnici demonstranata upoznati o tome što Vlada Federacije u stalnom zasjedanju poduzima.

– Pozicija Vlade Federacije nije uopšte sporna. Nama je svakako izglasano nepovjerenje i mogu se provesti aktivnosti imenovanja druge Vlade koja bi u skladu s ustavom i zakonom preuzela odgovornost u Federaciji – naglasio je Nikšić.

Najavio je, istovremeno, da će sutra biti upućen prijedlog u parlamentarnu proceduru za izmjenu Izbornog zakona čime bi se omogućilo da se hitno provedu izbori u BiH jer je to jedini demokratski način promjene vlasti.

Po Nikšićevim riječima, s predstavnicima demonstranata je razgovarano i o reviziji privatizacije te konstatirano da će u vezi s tim biti sačinjena lista firmi za koje će se zatražiti procesuiranje, odnosno istraga  u vezi s nelegalnom privatizacijom.

Odgovarajući na novinarske upite kazao je da će u parlamentarnu proceduru biti ponovo vraćen set antikorupcijskih zakona koji je na tragu rješavanja brojnih problema.

U vrijeme slanja ovog izvještaja manja grupa demonstranata se ponovno okupila ispred zgrade Vlade gdje je trenutno obustavljen saobraćaj na dijelu u Ali-pašinoj ulici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.