Premijer Nikšić i ministar Lokmić razgovarali sa predstavnicima boračkih udruženja Armije RBiH

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić razgovarali su u utorak u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu sa delegacijom Koordinacije temeljnih boračkih organizacija proisteklih iz Armije RBiH.

Iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata saopćeno je da su predstavnici Koordinacije informirali premijera Nikšića o trenutnom statusu boračke populacije, kao i aktivnostima na pripremi izmjena i dopuna zakonskih rješenja kojima bi se poboljšao status ovih kategorija.

“Sagovornici su složni da samo realnim zahtjevima i zajedničkim djelovanjem mogu poboljšati i unaprijediti status ove značajne kategorije našeg društva. Dogovoren je nastavak saradnje na izradi izmjena i dopuna zakonske regulative kojima bi im to bilo i omogućeno”, navodi se u saopćenju.

Istaknuto je da je premijer Nikšić pozdravio saradnju Koordinacijskog odbora i ovog resornog ministarstva, te izrazio podršku radu boračkih udruženja.

“Ministar Lokmić je kazao da su vrata Vlade FBiH i resornog ministarstva otvorena i da neće dozvoliti da se dostignuta boračka prava umanjuju, kao i da se neće donositi rješenja na njihovu štetu”, saopćeno je iz Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Kako je navedeno, u delegaciji Koordinacije bili su predsjednik Saveza ratnih vojnih invalida Esad Delić,  predsjednik Saveza nosilaca ratnih priznanja Aljo Bošnjaković, predstavnica Organizacije porodica šehida i poginulih boraca FBiH Bahra Kituša, te sekretar Saveza demobilisanih boraca.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.