Premijer Nikšić i ministar Lokmić razgovarali s predstavnicima Saveza RVI paraplegičara FBiH: Sva rješenja moraju biti na zadovoljstvo korisnika

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić i federalni ministar za pitanja boraca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata Nedžad Lokmić razgovarali su danas, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu, sa rukovodstvom Saveza RVI paraplegičara FBiH. Sastanku su prisustvovali predsjenik ovog saveza Mujo Aganović, te zamjenik predsjednika Šefkom Hubijarom i član Predsjedništva Saveza Adnan Bašić.

Predstavnici Saveza ovom prilikom upoznali su premijera i resornog ministra sa zahtjevima koji se tiču poboljšanja stanja ove populacije koja je, kako su istakli u sve lošijem zdravstvenom stanju.

Među predstavljenim zahtjevima su oni koji se odnose na povećanje sredstava koja se izdvajaju za nabavku specijaliziranih automobila pripadnicima ove boračke kategorije. Istaknuto je i pitanje nasljeđivanja, potom usklađivanje osnovice za naknade RVI paraplegičara, te finansiranje Saveza, ali i izmjena odredbi propisa koji se odnose na mogućnost ostvarivanja prava na dječiji dodatak pripadnicima RVI paraplegičara kao i određenih povlastica kad su u pitanju cestarine. Također ukazali su i na potrebu određenih olakšica RVI paraplegičarima 100 posto prve kategorije, a koje su na državnom nivou.

Federalni premijer i ministar su istakli da razmiju problematiku o kojoj se danas razgovaralo, te da će biti pokrenute aktivnosti kada je riječ o ispunjenju zahtjeva koji se tiče nabavke automobila za pripadnike ove kategorije.

Premijer Nikšić je poručio gostima da je otvoren za razgovore i da će dati svoj doprinos u traženju realnih rješenja njihovih zahtjeva, te da rješenja u konačnici trebaju biti takva da pripadnici ove kategorije budu zadovoljnji njima.

Ministar Lokmić je kazao da su vrata Vlade i resornog ministarstva otvorena i da neće dozvoliti da se dostignuta boračka prava umanjuju, kao i da se neće donositi rješenja na njihovu štetu.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.