Premijer Nikšić i ministar Lakić u BNT TMiH: Namjenska industrija bilježi rekordne rezultate

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić i federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić posjetili su u petak BNT TMiH, kompaniju namjenske industrije, dio nekadašnjeg giganta Bratstva, te prisustvovali potpisivanju ugovora u vrijednosti od 17,5 miliona KM.

Ovom prilikom, premijer Nikšić je poručio da će Vlada i dalje stajati iza namjenske industrije.

– Ovo što imamo u BNT-u nije rezultat ove Vlade, nego rezultat rada i pameti aktuelnog menadžmenta. Prvi veći posao koji BNT radi je rezultat odlaska direktora i ministra na sajam u Sjedinjene Američke Države. Vlada Federacije BiH će stajati apsolutno iza namjenske industrije jer je ona motor koji može dati zamah čitavoj privredi – rekao je premijer Nikšić.

Ministar Lakić je izrazio zadovoljstvo sinergijom rada kompanije, Ministarstva i Vlade.

– Mi smo svjedoci revolucije kad je ova firma u pitanju, ova firma je napravila sjajan posao u vrlo kratkom roku. To je pokazatelj da postoji velika sinergija između kompanije i Vlade i zajednički ćemo graditi ovu firmu u narednom periodu – ocijenio je ministar Lakić.

Direktor kompanije Besim Belegić upoznao ih je s poslovnim rezultatima preduzeća koje nakon nekoliko godina stagnacije ponovno raste.

– Preduzeće u ovom trenutku ostvaruje rekordnu proizvodnju i očekujem kako ćemo ove godine imati realizaciju proizvodnje blizu 40 miliona KM. Danas smo potpisali ugovor u vrijednosti od 17,5 miliona KM. Također, potpisana je i odluka o isplati 2.520 KM pomoći za sve zaposlene u BNT-TMiH, te odluka o isplati regresa radnicima koji će biti isplaćen do 30. juna ove godine – kazao je Belegić.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.