Goražde

Premijer Nikšić i delegacija Vlade FBiH u posjeti BPK-u

Premijer Nikšić je nakon sastanka izjavio da Bosansko-podrinjski kanton Goražde bilježi stalni rast broja zaposlenih i razvoj privrednih subjekata što treba podržati i federalna Vlada.

Slika

Delegacija Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, na čelu sa premijerom Nerminom Nikšićem danas boravi u posjeti Bosansko-podrinjskomn kantonu Goražde gdje se sastala s premijerom tog kantona Emirom Fraštom i kantonalnim ministrima.

Premijer Nikšić je nakon sastanka izjavio da Bosansko-podrinjski kanton  Goražde bilježi stalni rast broja zaposlenih i razvoj privrednih subjekata što treba podržati i federalna Vlada.

– Mi imamo dobru komunikaciju i spremni smo i dalje surađivati kako bi se ovaj dio BiH nastavio razvijati – kazao je on.

Upitan o izostanku podrške Vlade FBiH za amandmane koje su članovi Doma naroda Federalnog parlamenta iz BPK Goražde podnijeli na Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda, Nikšić je odgovorio da su te izmjene pokrenute kako bi bila ispravljena nepravda prema Posavkom kantonu koji je jedini kanton u kojem je nakon usvajanja tog zakona došlo do drastičnog pada prihoda.

 

– Spremni smo otvoriti priču o potpunoj rekonstrukciji Zakona o pripadnosti javnih prihoda i mislim da se rješenje koje ja imam jednom dijelu Federacije ne sviđa, ali Federacija finansijski ne može opstati u ovakvoj situaciji. Moramo izvršiti reforme ustava Federacije što podrazumijeva ukidanje kantona, uspostavljanje kvalitetnih regija i osiguranje jednakopravnosti svih građana za šta postoje modaliteti u svijetu – rekao je Nikšić.

Premijer BPK Goražde Emir Frašto istakao je da se trend razvoja tog kantona nastavlja te da su ove godine vrlo zadovoljni doznakama iz federalnog budžeta jer nikad za prvih šest mjeseci nije više prebačeno iz federalnog u kantonalni budžet.

Delegacija Vlade FBiH i Vlade BPK Goražde danas će se susresti s rukovodstvima kompanija "Pobjeda Rudet", "Ginex", "Pobjeda Tehnology" "Prevent" i Bekto Precisa.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.