Srijeda, 15. januar

Premijer Nermin Nikšić gost INTERVIEW-a 20

Nikšić se izvinio građanima što je i sam sudjelovao u procesu imenovanja Živka Budimira za predsjednika FBiH, saopćeno je iz Produkcijske kuće TIM System za BHT1

Slika

Gost prvog ovogodišnjeg izdanja emisije INTERVIEW 20 je federalni premijer Nermin Nikšić koji je otvoreno i bez zadrške govorio o krizi u Federaciji BiH, odnosima na relaciji Budimir-Krajina, poziciji OHR-a  i međunarodne zajednice.

Nikšić se izvinio građanima što je i sam sudjelovao u procesu imenovanja Živka Budimira za predsjednika FBiH, saopćeno je iz Produkcijske kuće TIM System za BHT1.

Nermin Nikšić se u interviewu koji će biti emitiran u srijedu, 15. januara u 20.20 sati na BHT1, osvrnuo i na ulogu ureda Evropske komisije u BiH, pismo ambasadora Sorensena kao i ponašanje parlamentarnih zastupnika.

Federalni premijer komentirao je izjavu predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslava Bevande u emisiji INTERVIEW 20 u kojoj je on ustvrdio da je ostavio vladu FBiH bez marke duga.

Nikšić je na to kazao da je do sada Federalna vlada uplatila više od 200 miliona KM dugova nastalih u toku rada kada je i Bevanda bio njen član.

U emisiji INTERVIEW 20 komentira i prijedlog srbijanskog premijera Ivice Dačića da se uspostave specijalni odnosi i između Republike Srbije i entiteta Federacija BiH. Nikšić smatra da takvi odnosi nisu potrebni jer je BiH suverena država.

Premijer komentira i najave o prodaji nekih preduzeća u kojima udio vlasništva ima i Federacija BiH, te potvrđuje da je samo izvjesna prodaja Energopetrola, a da primjerice nema govora i da on to neće dopustiti dok je premijer da se povedu razgovori o eventualnoj prodaji Elektroprivrede i BH Telecoma.

Nikšić je najavio i da će njegova vlada u 2014.godini osigurati uvjete za zapošljavanje 10.000 radnika, saopćio je TIM System.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.