Bihać

Premijer Lipovača primio biskupa Komaricu

Biskup Komarica i ravnatelj Katoličkog školskog centra u Bihaću don Slavo Grgić izrazili su zabrinutost zbog sudbine i statusa ove škole u Bihaću, nakon što je u Skupštini USK, amandmanima na Budžet za 2014. godinu, ukinut iznos predviđen za finansiranje ove obrazovne ustanove

Slika

Premijer Unsko-sanskog kantona Hamdija Lipovača, sa ministrom obrazovanja u Vladi USK Dariom Jurićem i  i zastupnikom u Skupstini USK Ivanom Pršom,  primio je danas  Biskupa banjalučkog Franju Komaricu.

Biskup Komarica i ravnatelj Katoličkog školskog centra u Bihaću don Slavo Grgić izrazili su zabrinutost zbog sudbine i statusa ove škole u Bihaću, nakon što je u Skupštini USK, amandmanima na Budžet za 2014. godinu, ukinut iznos predviđen za finansiranje ove obrazovne ustanove.

–          Ukoliko je utvrđen javni interes za rad KŠC Bihać onda škola treba da ima jednak treman kao i ostale obrazovne ustanove. Uskraćivanje sredstava za funkcioniranje škole, pokrenuto od nekolicine pojedinaca, dovodi u pitanje budući rad i opstanak KŠC u Bihaću gdje bi na šteti najviše bio grad Bihać i učenici. Moramo dobiti jasan odgovor kakav će biti status KŠC Bihać i zato smo  se obratili  premijeru  Lipovači i  ministru Juriću,  da bi mi znali kako djelovati dalje u ovoj ozbiljnoj situaciji.  Sad su na potezu konstruktivci  u Vladi i Skupštini Kantona da sačuvaju ono što jest interes grada i polaznika KŠC, kazao je biskup Komarica. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.