Poplave u BiH

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić posjetio općinu Tuzla

Premijer Nikšić, direktor JP Elektroprivrede BiH Grabovica sa saradnicima, povodom prirodne nesreće su jučer u kasnim popodnevnim satima posjetili Tuzlu.

Slika

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić, generalni direktor JP Elektroprivrede BiH Elvedin Grabovica sa saradnicima, povodom prirodne nesreće su jučer u kasnim popodnevnim satima posjetili Tuzlu, te prisustvovali zajedničkoj sjednici Općine Tuzla i Općinskog štaba civilne zaštite Tuzla.

Općinski načelnik Jasmin Imamović i članovi Štaba civilne zaštite su upoznali Nikšića o teškoj situaciji na području Općine Tuzla, nastaloj uslijed obilnih padavina koje su prouzrokovale pokretanje oko tri stotine klizišta.

Također je premijer Nikšić sve prisutne upoznao o stanju na području Federacije BiH, te je kazao da su najugroženiji Tuzlanski, Sarajevski i Zeničko-dobojski kanton.

– Najviše su ugrožena ova tri kantona, a najneizvjesnija noć je u Posavini i Maglaju, jer se Posavci plaše udara sa Save. Ako popuste brane i zaštitni pojas moglo bi doći do nesagledivih posljedica. Nažalost, u Sanskom Mostu je zabilježen i jedan smrtni slučaj – istaknuo je Nikšić.

Kazao je da se još ne može ni približno odrediti visina štete nastale usljed prirodne nesreće, ali da ima dovoljno sredstava da se pomogne svim ugroženim ljudima.

On je naglasio da širom zemlje svi predstavnici civilnih zaštita, ministarstava i policije ulažu nadljudske napore na spašavanju života, te je to osnovni i najvažniji zadatak svih.

Ovom prilikom, Nikšić je zahvalio svima koji su angažovani na spašavanju građana i njihove imovine, te nije krio zadovoljstvo kako je, u ovim teškim trenucima, iskazana velika solidarnost među svim građanima u BiH.

Načelnik Imamović je izrazio zahvalnost premijeru Nikšiću i njegovim saradnicima na podršci koju su pružili poduzimanjem konkretnih mjera Vlade Federacije BiH, ali i posjetom građanima Tuzle. 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.