Nedžad Merdan

Prema kojem zakonskom aktu ili poslovniku se intonira himna druge države

U dvorani kina Mogorjelo u petak je održana svečana sjednica Općinskog vijeća Čapljina, povodom Dana općine i blagdana svetog Franje. Ono što je obilježilo sjednicu jeste intoniranje himni dviju država prvo BiH, a onda i susjedne Hrvatske, piše agencija Patria.

Vijećnici iz reda bošnjačkog naroda ostali su zatečeni ali su ipak iz poštovanja prema himni jedne države ostali mirno stajati. Nedžad Merdan vijećnik SDP BiH kazao je da su mu u tom trenutku kroz glavu prolazila brojna pitanja, te će na narednoj redovnoj sjednici OV postaviti pitanje načelniku Smiljanu Vidiću.

– Iskoristit ću pravo da postavim vijećničko pitanje da mi odgovori prema kojem zakonskom aktu ili poslovniku o radu Općinskog vijeća je dozvoljeno da se u institucijama države Bosne i Hercegovine, intonira himna druge države. Da li je ovo direktan napad na državu Bosnu i Hercegovinu i skrnavljenje njene suverenosti i nedjeljivosti – pita Merdan.

Inače u sastavu OV Čapljina je pet Bošnjaka, četiri iz Kluba SDA-SBB i Merdan iz SDP BiH. Merdan je za Patriju kazao da vijećnici nisu mogli postavljati pitanja na jučerašnjoj sjednici jer je takva procedura kada je riječ o svečanim sjednicama. On je kazao da je ovo njegov prvi mandat vijećnika u OV Čapljina ali da je intoniranje hrvatske himne već ustaljena praksa godinama unazad.

Merdan je kazao i da je pored zastave BiH i Općine Čapljina bila istaknuta zastava i tzv. Herceg Bosne.

Inače među prisutnima u sali Mogorjelo bili su gosti iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, kulturnog, sportskog i vjerskog života…

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.