Slaviša Šućur

Prekid rada Skupštine Kantona Sarajevo nije ništa novo, imamo mehaničke većine u parlamentima

Skupština Kantona Sarajevo više neće zasjedati. Potvrđeno je to za Klix.ba iz rukovodstva Kolegija Skupštine. Ipak, sve do izbora zastupnici će dobijati svoju mjesečnu (ne)zarađenu plaću.

Nemogućnost dogovora između opozicije i stranaka na vlasti na Kolegiju Skupštine glavni je razlog nezasjedanja. Posljednji put zastupnici u Skupštini KS su zasjedali krajem juna i od tada muk, tišina, ali je zato plaća redovna.

O radu Skupštine KS i evidentnoj krizi te nerješavanju nagomilanih problema u KS razgovarali smo sa Slavišom Šućurom, zastupnikom SDP-a u Skupštini KS.
Šućur smatra da prekid rada Skupštine nije ništa novo, već samo ilustrativno prikazuje političke odnose, pucanje koalicija i kalkulisanja u ovom predizbornom periodu.

“Savršeno je jasno šta se dešava, nije to ništa novo. Pred izbore se raspadaju koalicije i većine. Mnogi smatraju da je bolje da se ne desi ništa, nego da iz nekih razloga određeni projekti ne prođu. Ja smatram da je to pogrešno i nakaradno. Već 20 godina sam isfrustriran time. Tragično je da se ništa ne mijenja. Mi imamo mehaničke većine u parlamentima. One funkcionišu na principu trgovine. Neke stvari na silu prolaze ili na silu ne prolaze”, kazao nam je Šućur.

Poručuje da se od imenovanja premijera Adema Zolja ništa posebno nije dogodilo kada je riječ o važnim projektima.

“Počelo je silno zapošljavanje po javnim preduzećima. Teško je doći do informacije. Mislim da je čovjek doveden na tu funkciju da bude pokriće. Neki ljudi su mislim to iskoristili da u ovom periodu realizuju neke svoje naume koje ranije nisu mogli”, kazao je Šućur.

Klix.ba

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.