Saša Magazinović

Predstavnički dom PSBiH razmatra informaciju o stanju sigurnosti u BiH

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je odlučio da u dnevni red današnje sjednice uvrsti informaciju o stanju sigurnosti u BiH s posebnim osvrtom na teroristički napad u Rajlovcu i događaj od 20. novembra vezan za generala Antu Jeleča.

Ovaj zaključak rezultat je rasprave koja je uslijedila nakon što je poslanik SDP-a BiH Saša Magazinović predložio da se u dnevni red današnje sjednice uvrsti razmatranje stanja sigurnosti u BiH i da to bude prva tačka dnevnog reda.

Na današnjoj sjednici poslanik Socijaldemokratske partije (SDP) Saša Magazinović je otvorio još neka važna pitanja upitavši kakva je situacija u BiH kada je u pitanju procesuiranje krivičnih djela na internetu.

Smatra da su svi građani svjedoci govora mržnje i poziva na nasilje, ali i podrške terorizmu u cybersvijetu. U tom smislu je podsjetio na svoju inicijativu iz januara ove godine kada je tražio konkretno postupanje u skladu sa Krivičnim zakonima BiH, entiteta i Brčko Distrikta i sankcionisanje krivičnih djela u ovoj oblasti.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.