MZ Svrake

Predstavnici Općine Centar posjetili naselje Podgaj

Prilikom posjete delegacija Općine Centar detaljno se informirala o šteti koju je uzrokovalo pokretanje tla 15. maja

Slika

Delegacija Općine Centar predvođena predsjedavajućim Općinskog vijeća Nedžadom Ajnadžićem i dopredsjedavajućim OV Slavenom Kovačevićem, posjetila je Vogošću, odnosno naselje Podgaj u Mjesnoj zajednici Svrake, koje je pretrpjelo najveće štete nastale pokretanjem klizišta.

U toj delegaciji bili su i vijećnici Suvad Kerla, Zora Ostojić, Velija Katica i Varja Nikolić, te savjetnik načelnika Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu Vahid Bećirević.

Prilikom posjete delegacija Općine Centar detaljno se informirala o šteti koju je uzrokovalo pokretanje tla 15. maja.

Zbog aktiviranja klizišta iz tog naselja izmještene su 254 osobe koje su privremeno smještene u hotele "Bešlić", "Home story" i "Royal" te kod rodbine i prijatelja.

U nesreći je sedam objekata srušeno, a još 14 nije sigurno za boravak. Predsjedavajući Ajnadžić, prilikom obilaska naselja Podgaj, kazao je da su slike stravične.

– Komšije su najpreče, a mi smo komšijske općine. Obišli smo mjesnu zajednicu koja je najugroženija i ono što smo vidjeli je stravično. Želimo poslati jasnu poruku da najiskrenije suosjećamo s građanima Vogošće koji su nastradali. Stoga smo odmah reagovali i načelnik Općine Centar Dževad Bećirević je iz budžetskih rezervi poslao Vogošći 20.000 maraka, a Općinsko vijeće je odobrilo još 500.000 KM koje ćemo u ponedjeljak rasporediti za sve općine koje su ugrožene na teritoriji u BiH. Želimo da iz ove nesreće izađemo što jači i bolji nego što smo bili – istakao je Ajnadžić.

Po riječima predsjedavajućeg Općinskog vijeća Vogošća Esada Piknjača, Općina Centar je među prvima reagirala i pokazala da želi pomoći.

– Zadovoljstvo nam je što su predstavnici Općine Centar predvođeni predsjedavajućim Ajnadžićem, posjetili MZ Svrake. Obišli su područje koje je najviše stradalo i informirali smo ih o štetama i potezima koje načelnik Općine Vogošća Edin Smajić i Općinsko vijeće poduzimaju na normalizaciji stanja. Posebno nas raduje što su načelnik Bećirević i Općinsko vijeće pokazali interesovanje i interventno poslali 20.000 maraka koje će biti usmjerene na sanaciju i sve ono što će se raditi na normalizaciji. Zahvalni smo Općini Centar, našim komšijama koji su prvi reagovali i pokazali interes da nam i dalje pomažu – kazao je Piknjač, saopćeno je iz Općine Centar.

Vezani članci

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.