Press konferencija u sjedištu KO SDP BiH ZDK

Predstavljeni kandidati za načelnike općina i nosioci lista iz 12 općina ZDK na lokalnim izborima 2016.

Jučer je u sjedištu  KO SDP BiH ZDK  održana  press  konferencija  na kojoj su predstavljeni kandidati za načelnike općina i nosioci  lista iz  12 općina ZDK  na lokalnim izborima 2016.godine. O kandidatima i izborima su govorili predsjednik KO SDP ZDK Senaid Begić, potpredsjednik KO SDP BIH ZDK Munib Husejnagić , te pojedini kandidati.  SDP BiH Zeničko-dobojskog kantona sa  listama za OV izlazi samostalno u 12 općina  sa 298  kandidata i u 7  općina sa samostalnim kandidatima za načelnika, dok u općini Tešanj SDP BiH zajedno sa  DF, SBB; BPS i SzBiH  podržava nezavisnog kandidata za načelnika, Amira Galijaševića,  Na listama su  kvalitetni, sposobni i pošteni ljudi svih nacionalnosti, muškarci i žene, mladi i oni sa puno životnog iskustva, direktori,  radnici, studenti, nezaposleni, penzioneri. Na listama  je 44 % žena i isto toliko mladih. SDP BIH ZDK  predstavio je sljedeće kandidate:

  • Rifat Delić, kandidat za načelnika Općine Zavidovići, Damir Memić, nosilac liste za OV;
  • Mirsad Mahmutagić, kandidat za načelnika Općine Maglaj, Nedžad Lokmić nosilac liste za OV;
  • Adnan Čobo, kandidat za načelnika Općine Kakanj, Eldin Mijoč nosilac liste za OV;
  • Ermin Dlakić, kandidat za načelnika Općine Visoko, Dejan Ščepanović nosilac liste za OV;
  • Suvad Kesić, kandidat za načelnika Općine Žepče, Kemal Mehinagić nosilac liste za OV.
  • U Tešanju će SDP, zajedno sa DF-om, SZBiH, BPS-om i SBB-Fahrudin Radončić, podržati nezavisnog kandidata Amira Galijaševića, dok će nosilac liste za OV biti Vedran Keser.
  • SDP u Brezi, Olovu, Varešu i Usori nema kandidata za načelnike, ali ima svoje liste za općinska vijeća.Tako će u Brezi nositeljica liste biti Amina Jekalović, u Olovu Mirad Hodžić, u Varešu Branko Romić, a u Usori Safet Fetinci.
  • Mirsad Čivić, kandidat za gradonačelnika Zenice, Mladen Simić nosilac liste za GV;
  • Jasminka Begić, kandidatkinja za načelnicu Općine Doboj-Jug, Adin Begić nosilac liste za OV;

sdp zdk2

U izbornu kampanju SDP BiH  na  ZDK  ulazi   sa  velikim brojem aktivista koji će   prema planu izborne kampanje biti angažovani na terenu,   u biračkim odborima, posmatračima, volonterima..Na  području ZDK  od ukupno 512 biračkih odbora,  SDP BIH je  dobio 232  biračka odbora na kojim će biti angažovano ukupno  440 članova biračkih odbora,  te  782 posmatrača .

Nakon press konferencije  kojoj su pored  članova rukovodstva KO SDP BIH ZDK i kandidata,  prisustvovali i uposlenici iz  općinskih organizacijama  SDP BiH ZDK  , upriličeno je druženje.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.