Sarajevo

Predstavljeni kandidati u MZ Butmir

Prisutnima su se obratili Musić, Mašić, Magazinović i Sinanović. Musić je kao trenutni predsjednik KO SDP BiH Sarajevo izrazio zadovoljstvo vidljivim rastom podrške građana SDP-u BiH na području Općine Ilidža

Slika

OO SDP BiH Ilidža je u sklopu svojih redovnih predizbornih aktivnosti nastavila s predstavljanjem kandidata za predstojeće izbore u BiH. U četvrtak, 25. septembra su prisutnima predstavljeni kandidati za sve nivoe vlasti na predizbornom skupu u MZ Butmir.

Dobrodošlicu prisutnima je zaželjela predsjednica MO SDP BiH Butmir i aktualna kandidatkinja za PDPFBiH, Merima Imamović. Imamovićeva je potom predstavila ostale kandidate iz Kantona Sarajevo. Predstavljeni kandidati za Skupštinu KS koji su nazočili skupu su Zineta Mulaosmanović, Smiljana Viteškić, Mustafa Sinanović, Senahid Godinjak, Segmedina Srna, Munevera Borovina i Sanela Zagorac, potom kandidati za PDPFBiH, Omer Vatrić, Fikret Musić i Damir Mašić, te kandidati za PDPSBiH, Saša Magazinović i prof. dr. Tatjana Ljujić Mijatović.

Prisutnima su se obratili Musić, Mašić, Magazinović i Sinanović. Musić je kao trenutni predsjednik KO SDP BiH Sarajevo izrazio zadovoljstvo vidljivim rastom podrške građana SDP-u BiH na području Općine Ilidža, te je izrazio nadu da će se, u konačnici pozitivno reflektirati po izborni rezultat SDP-a BiH u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti KS.

Mašić je ukazao šta je sve SDP BiH realizirao u mandatnom periodu 2010. – 2014., šta namjerava učiniti, koji su konkretni rezultati ministarstva kojim on rukovodi, kao što je projekat besplatnih udžbenika, te je obrazložio argumente kao razloge zbog kojih građani svoje povjerenje trebaju dati kandidatu SDP-a BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, Bakira Hažiomerovića kao dokazanog borca protiv kriminala i korupcije.

Magazinović je s druge strane izložio kratki rezime dešavanja u brojnim pregovorima s drugim političkim strankama o implementaciji presude „Sejdić – Finci.“ Naglasio je da je u tim pregovorima SDP BiH odbacio svako rješenje koje je podrazumijevalo isključivo teritorijalni ustroj BiH etničkoj osnovi i da se SDP BiH zalagao za rješenja kojima se integrira FBiH odnosno BiH. SDP BiH će se i dalje zalagati za rješenja koja će održati teritorijalni integritet i političku suverenost i garant je opstanka BiH, te da zbog toga treba dati glas SDP-u BiH, zaključio je Magazinović.

U završnici, Sinanović je pozvao prisutne da podrže SDP BiH tako što će širiti istinu o onome što je SDP BiH učinio i što namjerava učiniti jer je to najbolji način argumentovane promocije u izbornoj utrci.

Merima Imamović je uputila poziv prisutnima da prisustvuju predizbonom skupu koji će se održati u Hrasnici 29. septembra, a potom i velikom predizbornom skupu koji će se održati na Ilidži 9. oktobra.          

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.