Sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK u proširenom sastavu

Predstavljeni kandidati SDP BiH za Opće izbore

Pored Hadžiomerovića, na skupu su se članovima obratili Munib Huseinagić, premijer Zeničko-dobojskog kantona, Nermin Nikšić, generalni sekretar SDP BiH, te Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH.

Slika

Danas je održana proširena sjednica KO SDP BiH ZDK u Zenici, gdje je glavna tema bila Opći izbori 2014. Nakon informisanja o trenutačnoj političkoj situaciji u ZDK i FBiH, zvanično je predstavljen kandidat SDP BiH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović.

"Nemojte pokleknuti pred raznim propagandama, koje ovih dana slušate, jer samo ujedinjeni možemo promijeniti neke stvari. Za ovu poziciju sam se kandidirao, jer je istinski želim, jer želim promijeniti stanje u našoj zemlji. Nikada nisam volio gubiti, a vjerujem da neću ni sada i da ću biti novi član Predsjedništva BiH, a SDP BiH će opet imati svog člana Predsjedništva, vjerujte mi", rekao je u svom izlaganju Hadžiomerović.

„Danas ovdje imate priliku da vidite i čujete budućeg člana Predsjedništva BiH koji će biti iz SDP-a. To će biti drugi član Predsjedništva BiH koji dolazi iz SDP-a i ne samo to, to će biti prvi predsjednik BiH, i upravo to je politika SDP BiH sa kojom izlazimo pred građane za ove izbore, rekao je predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija u svom izlaganju.

„Ovo je Zenica, ovo je radnički grad. Kada SDP u Zenici pobijedi tada SDP u cijeloj BiH pobijedi. Moramo zajedno da nastavimo ovim putem kojim je SDP krenuo, jer se bojim da će poslije za BiH biti kasno za ujedinjenje države“, dodao je Lagumdžija.