OO SDP BIH Bihać

Predstavljeni kandidati SDP-a za predstojeće izbore na svim nivoima

Za Skupštinu USK-a, SDP ima 33 kandidata, a nosilac liste je Amir Murić, aktualni kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike. On je govorio o urađenom u proteklom periodu, s akcentom na reforme u zdravstvenom sektoru.

Slika

Općinska organizacija Socijaldemokratske partije Bihać promocijom kandidata za predstojeće Opće izbore te stranke iz Unsko-sanskog kantona u petak uvečer i službeno je započela predizbornu kampanju.

Uvodničar skupa, Željko Mirković, potpredsjednik OO SDP-a, u svom obraćanju istakao je kako u toj stranci nema ratnih profitera, a jedini uslov za članstvo jeste ljubav prema državi Bosni i Hercegovini.

Za Skupštinu USK-a, SDP ima 33 kandidata, a nosilac liste je Amir Murić, aktualni kantonalni ministar zdravstva i socijalne politike. On je govorio o urađenom u proteklom periodu, s akcentom na reforme u zdravstvenom sektoru.

– U protekle četiri godine, u zdravstvene ustanove na području Kantona, uloženo je 12 miliona KM – istakao je Murić.

Za federalni nivo, odnosno Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH (FBiH), SDP-e je kandidirao četrnaest osoba. Nosilac liste i predsjednik OO SDP Bihać, Mahmut Alagić, rekao je da je jedino SDP-e garant jedinstvene BiH.

– Setom antikorupcionih mjera i zakona, koji su nedavno usvojeni, SDP-e je pokazao šta misli o korupciji i sticanju imovine na nezakonit način – istakao je Alagić.

Za Predstavnički dom Parlamenta BiH, kandidirano je osam osoba.

Nosilac liste, Hamdija Lipovača, aktuelni premijer USK-a, na samom početku svog obraćanja, obećao je četiri stvari. Sedam mjesta u kantonalnoj Skupštini, dva poslanika u federalnom Parlamentu i jedan u državnom, te Bakir Hadžiomerović na mjestu člana Predsjedništva BiH.

– SDP-e se u ovoj predizbornoj kampanji, neće reklamirati, već će sredstva namijenjena u te svrhe, donirati stanovništvu u poplavljenim područjima, između ostalog i jednoj školskoj ustanovi u Sanskom Mostu – poručio je Lipovača.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.