Press konferencija

Predstavljeni kandidati SDP-a za člana Predsjedništva BiH i predsjednika RS-a

Ovo su riječi kojima je predsjednik SDP-a BiH i nositelj liste za državni parlament Zlatko Lagumdžija danas u Sarajevu predstavio kandidata ove partije za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića, istaknuvši da se radi o čovjeku koji se pokazao patriotom u ratnom i postartnom vremenu i koji je osoba koja predstavlja glas naroda

Slika

Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) htjela je da dođe do kandidata koji će biti dokazani borac za BiH, koji će po opredjeljenju biti ljevičar i predstavljati neko novo lice SDP-a, odnosno biti čovjek koji je dokazani borac protiv korupcije i borac za prava običnog čovjeka. 

Ovo su riječi kojima je predsjednik SDP-a BiH i nositelj liste za državni parlament Zlatko Lagumdžija danas u Sarajevu predstavio kandidata ove partije za člana Predsjedništva BiH Bakira Hadžiomerovića, istaknuvši da se radi o čovjeku koji se pokazao patriotom u ratnom i postartnom vremenu i koji je osoba koja predstavlja glas naroda.

– Tražili smo osobu koja može pokrenuti sve nas, koja može da bude i personifikacija SDP-a, ali i da izlazi iz okvira SDP-a, potcrtao je, uz uvjerenje da će osoba s takvim karakeristikama biti pobjednik izbora za člana  Predsjedništva BiH.

Govoreći na pres-konferenciji, na kojoj je osim kandidata za Predsjedništvo BiH, predstavljen i kandidat SDP-a BiH za predsjednika/dopredsjednika RS-a Enes Suljkanović, Lagumdžija je kazao da se radi o kandidatima koji na određeni način simboliziraju "poziv svima da budemo ujedinjeni za BiH".

Dosadašnjeg dopredsjednika RS-a Enesa Suljkanovića opisao je kao čovjeka koji je prije četiri godine pobijedio u utrci za dopredsjednika, odnosno predsjednika RS-a i koji se na toj funkciji dokazao vlastitim djelima.

– Mi, također, vjerujemo da će Enes nastaviti u kapacitetu predsjednika, odnosno dopredsjednika RS-a da bude lider svih građana na tom dijelu BiH i da pokažemo da i RS je BiH – dodao je Lagumdžija.

Poručio je da se u ovom slučaju ne radi o izboru između stranačkih kandidata i opcija, nego izbor između potpuno dvije različite budućnosti BiH, odnosno dvije vizije BiH te borbi između desnice i ljevice na ovim prostorima, ocijenivši da je ljevica uvijek bila snaga koja je okupljala, a desnica dijelila.

Stoga, Lagumdžija smatra da ljevica mora biti ključni faktor u pregovorima o budućnosti BiH.

Dugogodišnji novinar i urednik magazina "60 minuta“ i Federalne televizije (FTV) i SDP-ov kandidat za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Bakir Hadžiomerović zahvalio je ovoj partiji i njenom rukovodstvu za kandidaturu, navodeći da se radi o šansi koju nije smio propustiti, te da bi, da je to učinio, bio neodgovoran prema budućnosti BiH i vlastitoj djeci.

– SDP je jedini garant da naredne godine nećemo sjesti ponovo za sto, neki novi politički moćnici da podijele ovu zemlju – kazao je Hadžiomerović, izražavajući uvjerenje da će kao i partija koja ga je kandidirala, pobijetiti na predstojećim izborima u BiH.

Obećao je da će ostati vjeran vlastitim uvjerenjima po kojima je poznat u posljednjih deset godina, te da neće pristati na bilo kakve kompromise koji se tiču podržavanja loših odluka, korupcije i daljnjeg uništavanja zemlje.

Kanditat SDP-a za predsjednika/dopredsjednika RS-a Enes Suljkanović kazao je da je došlo vrijeme da i u RS-u dođe na čelo čovjek koji će štititi interese svih građana ovog bh. entiteta, a ne samo jednog naroda.

Naveo je da dolazi iz najjače političke partije u BiH, te da je to snaga koja mu jamči uspjeh u izbornoj utakmici.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.