Klub vijećnika SDP BiH Općine Stari Grad Sarajevo

Predstavljen Pravilnik o dodijeli sredstava za START UP biznis u Starom Gradu

Često čujemo od dobro situirane manjine i od predstavnika i predstavnica vladajućih stranaka rečenice kao što su „Mladi su budućnost naše zemlje“ i „Na mlađima svijet ostaje“ , a sa druge strane od tih istih mladih čujemo rečenice kao što su „Treba otići odavde!“ i „Odoh u Njemačku!“.

Mladi jesu sadašnjost i budućnost naše zemlje, sasvim je istinito i tačno, ali ponajmanje je primjenjivo. Mladi na vrhuncu psihofizičke moći i nakon sviježe stečenog stručnog znanja, pričaju o napuštanju domovine i prihvataju to kao normalno rješenje, uz podržavanje sagovornika. Mi u SDP-u ne možemo prihvatiti nezaposlenost mladih kao činjenično stanje i mirno posmatrati rastući broj mladih koji napuštaju Bosnu i Hercegovinu u potrazi za boljim životom.

Jedan od načina naše borbe protiv ovog gorućeg problema u Općini Stari Grad Sarajevo jesu vijećničke inicijative, amandmani i prijedlozi pravilnika Kluba vijećnika SDP Stari Grad Sarajevo na sjednicama Općinskog vijeća Općine Stari Grad Sarajevo.

Aktuelni prijedlog na kojem sada radimo i koji će se vjerujemo usvojiti na sljedećoj sjednici Općinskog Vijeća Općine Stari Grad je „Pravilnik o dodijeli sredstava za START UP biznis“.
Cilj donošenja ove mjere jeste pomoć mladima u našoj općini putem samozapošljavanja, pomoć pri osnivanju vlastitog biznisa kao i podrška privrednicima u Općini Stari Grad Sarajevo. Korisnici sredstava za ovu namjenu mogu biti mlade osobe iz Općine Stari Grad Sarajevo koje su nezaposlene i imaju prebivalište u našoj općini najmanje tri godine u kontinuitetu. Pravilnikom su propisani kriteriji za bodovanje poslovnih ideja kao i potrebna dokumentacija za prijavu.
U prostorijama SDP Stari Grad Sarajevo je 09.03.2017. održan Okrugli sto na ovu temu ,gdje smo saslušali mišljenja i sugestije svih prisutnih kako bismo imali što bolji, transparentniji i efikasniji sistem pomoći START UP biznisima.

Nakon završetka, javne rasprave o tekstu Pravilnika će biti dostavljeni i popratni akti za realizaciju ovog Pravilnika.
Donošenjem ovog Pravilnika mladi će konačno moći da koriste sredstva za START UP biznis koja su izdvojena i planirana u budžetu Općine Stari Grad.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.