Osnovna organizacija SDP BiH Hrasno brdo

Predstavljen Izborni program i kandidati SDP BiH Novo Sarajevo za Lokalne izbore

U prostorijama mjesne zajednice jučer su članstvu osnovne organizacije SDP BiH Hrasno Brdo predstavljeni Izborni program i kandidati SDP BiH Novo Sarajevo za Lokalne izbore 2016. godine. Tokom upoznavanja sa programom i kandidatima, prisutnim su se obratili kandidat za načelnika općine Mirsad Ćatić Čuperak, nosilac liste za OV Samir Suljević i predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Miroslav Živanović. Predstavljene su prioritetne izborne aktivnosti, te glavne smjernice u radu SDP-a tokom izborne kampanje.

Na sastanku je istaknuto da rukovodstvo SDP-a Hrasno Brdo stalno razgovora sa građanima o problemima sa kojima se susreću, te da zajednički sa rukovodstvom partije rade na njihovom rješavanju, dokaz su da SDP brine za građane ove mjesne zajednice.

Nakon održanog sastanka, rukovodstvo i prisutni kandidati SDP-a zajedno su posjetili najstariju članicu ove osnovne organizacije i razgovarali o lijepim danima provedenim u SDP-u i partijskom radu. Nakon posjete položeno je cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije BiH sa područja mjesnih zajednica Hrasno Brdo i Hrasno, te na spomeniku heroju Vinku Šamarliću.

Rukovodstvo i kandidati obišli su lokacije koje su istaknute kao problem građana te mjesne zajednice. Tu se pokazuje pravi nemar aktuelne vlasti za rješavanje realnih problema građana. Zapušteno zemljište na lokaciji nikad izgrađene ambulante i prostorija Mjesne zajednice Hrasno Brdo, ulice kojima teče pitka voda i niko ne popravlja, te objekti u ruševnom stanju još iz ratnog perioda, koji su stanište pasa lutalica, smetlja i bujne vegetacije. Navedeni problemi građana mogu se riješiti uz prave ideje i iskreno zalaganje općinske vlasti, ali trenutna vlast i većina u OV ne želi da se pobrine za stanovnike Novog Sarajeva.

Vijećnici SDP BiH Novo Sarajevo će ovakve probleme građana uvrstit u prioritete rješavanja i iznaći najbolji modus kako poboljšati život običnim građanima Novog Sarajeva.