Osnovna organizacija SDP BiH Hrasno brdo

Predstavljen Izborni program i kandidati SDP BiH Novo Sarajevo za Lokalne izbore

U prostorijama mjesne zajednice jučer su članstvu osnovne organizacije SDP BiH Hrasno Brdo predstavljeni Izborni program i kandidati SDP BiH Novo Sarajevo za Lokalne izbore 2016. godine. Tokom upoznavanja sa programom i kandidatima, prisutnim su se obratili kandidat za načelnika općine Mirsad Ćatić Čuperak, nosilac liste za OV Samir Suljević i predsjednik OO SDP BiH Novo Sarajevo Miroslav Živanović. Predstavljene su prioritetne izborne aktivnosti, te glavne smjernice u radu SDP-a tokom izborne kampanje.

Na sastanku je istaknuto da rukovodstvo SDP-a Hrasno Brdo stalno razgovora sa građanima o problemima sa kojima se susreću, te da zajednički sa rukovodstvom partije rade na njihovom rješavanju, dokaz su da SDP brine za građane ove mjesne zajednice.

Nakon održanog sastanka, rukovodstvo i prisutni kandidati SDP-a zajedno su posjetili najstariju članicu ove osnovne organizacije i razgovarali o lijepim danima provedenim u SDP-u i partijskom radu. Nakon posjete položeno je cvijeće na spomen obilježje poginulim pripadnicima Armije BiH sa područja mjesnih zajednica Hrasno Brdo i Hrasno, te na spomeniku heroju Vinku Šamarliću.

Rukovodstvo i kandidati obišli su lokacije koje su istaknute kao problem građana te mjesne zajednice. Tu se pokazuje pravi nemar aktuelne vlasti za rješavanje realnih problema građana. Zapušteno zemljište na lokaciji nikad izgrađene ambulante i prostorija Mjesne zajednice Hrasno Brdo, ulice kojima teče pitka voda i niko ne popravlja, te objekti u ruševnom stanju još iz ratnog perioda, koji su stanište pasa lutalica, smetlja i bujne vegetacije. Navedeni problemi građana mogu se riješiti uz prave ideje i iskreno zalaganje općinske vlasti, ali trenutna vlast i većina u OV ne želi da se pobrine za stanovnike Novog Sarajeva.

Vijećnici SDP BiH Novo Sarajevo će ovakve probleme građana uvrstit u prioritete rješavanja i iznaći najbolji modus kako poboljšati život običnim građanima Novog Sarajeva.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.