Gradski odbor SDP BiH Mostar

Predstavljanje projekta Edukacija kandidata – javni nastupi i odnosi s medijima

U prostorijama Gradskog odbora SDP BiH Mostar održan je sastanak sa predstavnicima NDI I Sonjom Lokar. Razlog sastanka je bio predstavljanje projekta Edukacija kandidata/kinja – javni nastupi i odnosi s medijima, koji je nastao kao rezultat treninga koji je NDI organizovao na Vlašiću u decembru prošle godine, a kojem je prisustvovala naša članica Emina Ćorić.

Edukaciji bi prisustvovali mladi i žene koji će se po prvi put naći na listama, a sastoji se od dva modula. Glavni cilj projekta je naučiti kandidate/kinje kako što bolje prezentovati ideju za koju se zalažu ili rješenje za problem iz njihove lokalne zajednice. Svaki od učesnika bi dobio mentora koji bi im u toku i nakon završetka edukacije pomagao oko pripreme javnih nastupa. Mentori bi bili stariji i iskusniji drugovi i drugarice.

Planirano je da se ove godine edukacije održe na nivou Hercegovačko-neretvanskog kanotna, ali da se u idućim godinama prošire na područje čitave BiH.

Današnjem sastanku sa predstavnicima NDI Mladenom Popovićem I Sonjom Lokar su prisustvovali Lana Prlić potpredsjednica SDP BiH, Zoran Mikulić, predsjednik KO SDP BiH HNK i član Predsjedništva SDP BiH, Edin Zagorčić, predsjednik GO SDP BiH Mostar, Ifeta Škoro, potpredsjednica FOŽ SDP BiH, Arman Zalihić, potpredsjednik FOM SDP BiH, Selma Jakupović, predsjednica GO FOŽ SDP BiH Mostar, Ivor Perić, potpredsjednik KO FOM SDP BiH HNK, Aldijana Trbonja Tule, sekretar GO FOZ SDP BIH Mostar, Alma Pelo – Zagoričić, sekretar KO SDP HNK i Emina Ćorić, učesnica treninga.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.