Sjednica Predsjedništva SDP BiH

Predsjedništvo u potpunosti podržava novi pristup Evropske unije prema BiH

Bosna i Hercegovina bi mogla otvoriti nove i brže mehanizme pristupanja EU

Slika

Na današnjoj sjednici Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH najavljeno je održavanje Programske konvencije SDP BiH 29. marta u Sarajevu, a upravo su organizacija i tehnički detalji Konvencije bili jedna od tačaka dnevnog reda Predsjedništva.

Članovi Predsjedništva su informirani o pitanjima vezanim za organizaciju Konvencije, koja će okupiti članove i simpatizere SDP-a iz cijele BiH i na kojoj je planirano obraćanje članova SDP-a iz cijele BiH.

Predsjedništvo u potpunosti podržava najavu novog pristupa Evropske unije prema BiH, te smatra da je veliki napredak i činjenica da EU razmatra nove modele, prema kojem bi naša zemlja mogla otvoriti nove i brže mehanizme pristupanja EU.

Državni ministar odbrane Zekerijah Osmić izvijestio je članove Predsjedništva o sastanku u sjedištu NATO-a u Briselu, vezanom za napredak BiH u procesu priključivanja ovoj alijansi. Generalni sekretar NATO-a Anders Fogh Rasmussen i ambasadori članica zemalja su pozdravili napredak u Oružanim snagama BiH, sa posebnim naglaskom na učešće naših vojnika u ISAF snagama u Afganistanu. Također, ambasadori NATO zemalja su naglasili napore Ministarstva odbrane BiH na uknjižbi lokacija perspektivne vojne imovine, kako bi konačno bio otvoren put naše zemlje ka punopravnom članstvu u NATO-u.

 

Učesnici sjednice su informisani o današnjem radnom sastanku predsjednika i generalnog sekretara sa čelnicima kantonalnog i opštinskih odbora SDP BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona, na kojem je data podrška nastojanjima odbora da nastave proces konsolidacije vlasti u ovom kantonu.

Na kraju, Predsjedništvo SDP-a pozdravlja podršku Evropske komisije antikoruptuvnim zakonima na kojima je više od dvije godine radila Vlada FBiH.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.