Predsjedništvo SDP BiH: Rušitelji države idu iz poraza u poraz, u oktobru pozitivni zaokret

Članovi Predsjedništva Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine su prije početka današnje sjednice odali počast nedavno preminuloj članici Predsjedništva Segmedini Srni-Bajramović, čija iznenadna smrt predstavlja nenadoknadiv gubitak za čitav SDP BiH.

U nastavku sjednice je pozdravljena odluka Visokog predstavnika Christiana Schmidta kojom su osigurana potrebna sredstva za održavanje izbora i trajno onemogućene ucjene i blokade finansiranja izbornog procesa. Jako je važno Visoki predstavnik zadrži proaktivan pristup u korištenju ovlaštenja, kako bi zaštitio pravni poredak države.

Posebno ohrabrujućom je ocijenjena i paralelna aktivnost Sjedinjenih Američkih Država koje su na crnu listu uvrstili Marinka Čavaru i Alena Šeranića zbog podrivanja ustavnog poretka i blokade državnih institucija. Postupci međunarodne zajedince su dokaz da je politika HDZ-a i SNSD-a prokazana i da su demokratske sile spremne poduzeti odlučne korake na suzbijanju štetnog djelovanja ove osovine, podržane i od strane Putinovog režima u Rusiji.

Jučer održana sjednica NS RS, sa ambasadorom agresorske Ruske Federacije u glavnoj ulozi, doživjela je neuspjeh, te je predstavljala klasično „zamazivanje očiju“ građana ovog entiteta, suočenog sa političkom blokadom i potpunim porazom rušilačke huškačke politike.

Predsjednik SDP BiH je članove Predsjedništva izvjestio o nedavnoj posjeti Bundestagu i susretu sa zastupnicima iz reda vladajućeg SPD-a koji su dali podršku SDP-u u nadolazećim izborima, te Denisu Bećiroviću kao kandidatu za člana Predsjedništva BiH.

Prenesene su pozitivne poruke prijatelja iz SPD-a, koji su u svoju agendu djelovanja prema Bosni i Hercegovini integrirali stavove i sugestije SDP-a iznesene u intenzivnoj međusobnoj korespondenciji u proteklim mjesecima.

Predsjedništvo je razmatralo pripremne aktivnosti za nadolazeće opće izbore. Pozitivni trendovi i rast podrške SDP-u BiH, te Denisu Bećiroviću kao jedinstvenom kandidatu opozicije za člana Predsjedništva BiH, pokazuju da su građani Bosne i Hercegovine spremni da na općim izborima izaberu novu politiku planskog djelovanja na zaštiti interesa države koja uživa podršku kako u domaćim, tako i u međunarodnim krugovima.

 

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.