Predsjedništvo SDP BiH: Revizija presude protiv Srbije je pitanje općeg interesa

Predsjedništvo SDP BiH je svojim zaključkom afirmisalo raniji stav Glavnog odbora o nužnosti pokretanja revizije presude po tužbi Bosne i Hercegovine protiv Srbije za agresiju, na osnovu postojanja validnih dokaza. Predsjedništvo SDP BiH smatra da trebaju biti poduzete sve pravno utemeljene i dokazima podržane aktivnosti u smjeru revizije presude. Proces revizije presude protiv Srbije ne može biti sveden na individualnu inicijativu, nego u proces mora biti uključena široka društvena zajednica. Predsjedništvo SDP BiH je uvjereno da je ostvarenje pravde i utvrđivanje potpune istine u vezi sa agresijom protiv Bosne i Hercegovine proces koji ne može biti smatran ugrožavanjem bilo kojeg naroda ili grupe u Bosni i Hercegovini.

Pomirenje i obnova povjerenja mogući su jedino ukoliko svi odgvorni za ratna nedjela odgovaraju za počinjeno. Predsjedništvo SDP BiH smatra nerazumnim i neutemeljenim svako političko suprotstavljanje pravnim procesima koji za cilj imaju utvrđivanje potpunih činjenica i istine o svim ratnim dešavanjima.

Osuđeno je destruktivno djelovanje dužnosnika HDZ-a Hrvatske i tzv. Hrvatskog narodnog sabora. Od HDZ-a Hrvatske, ali i Sabora ove države čiji zastupnici promovišu retrogradne ideje podjele BiH, Predsjedništvo SDP BiH očekuje očitovanje o poticanju na rušenje ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i promovisanju društvene segregacije na etničkoj osnovi.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.