Nerin Dizdar

Predsjedništvo SDP BiH dalo podršku listi Inicijativa za Stolac

Predredsjedništvo SDP BiH je na jučerašnjoj sjednici dalo podršku formiranju koalicijske liste pod nazivom Inicijativa za Stolac. Ovim činom je potvrđeno dugogodišnje i nedvosmisleno opredjeljenje SDP BiH usmjereno jasnom suprotstavljanju činiteljima koji godinama građane Stoca drže u stanju siromaštva, diskriminacije, segregacije i poniženosti.

Ovu vijest je na svom Facebook profilu plasirao član Glavnog odbora SDP-a BiH Nerin Dizdar, koji je u svojoj izjavi izrazio zadovoljstvo što  su svi članovi Predsjedništva SDP BiH iz Hercegovine, zajedno sa predsjednikom SDP BiH Nerminom Nikšićem, svojim jasnim, trezvenim stavovima usmjerili Predsjedništvo u smjeru donošenja ove, kako kaže, najrazboritije odluke u datom trenutku.

„U vremenu koje dolazi smatram da je najvažnije pokazati i učvrstiti razboritost, trezvenost i otvorenost svih onih koji sudjeluju u ovom složenom društvenom pothvatu, odnosno onih koji nose najveći teret njegove provedbe. Okupljanje oko zajedničkog cilja podrazumijeva razgovor i sučeljavanje argumenata u cilju traženja zajedničkog rješenja i dogovora. Svi smo često svjedoci koliko je kratak put od dogovaranja do ogovaranja, do čega ne smije dolaziti.

Uspjeh pokrenutih procesa podrazumijeva uključivanje svih, ma koliko različitih, a nikako isključivanje makar i jednog čovjeka. Različitost promišljanja do kojih dolazi i do kojih će doći treba shvatiti kao oruđe u cilju dolaženja do najoptimalnijeg rješenja, a nikako kao oružje jednoga protiv drugoga. Najpogubnije postupanje u ostvarenju zajedničkog cilja jeste okretanje leđa razgovaranju, čime se otvaraju vrata razdoru, sumnji i ogovaranju. Ne sumnjam da će oni unutar procesa koji su i do sada pokazivali razboritost, strpljenje i mudrost i dalje nastaviti da na jednak način grade odnose među svim učesnicima ovog projekta.

Zato je bitno da u kratkom vremenu ispred svih nas govorenje uvijek bude nadmetanje u znanju i otvaranju drugom, a ne u prepiranju i borbi protiv drugog. Razumnim govorenjem se može postići mnogo više nego galamom. Umjesto govorom o sebi, svi se trebamo baviti radom na sebi i na onome što sebi postavljamo za cilj. Taj cilj, u to nemam nikakve sumnje, jednak je za svakog dobronamjernog građanina Stoca, a to je Stolac koji pripada svima nama podjednako, Stolac koji smo spremni dijeliti sa svima, ali koji ne damo nikome da ga od nas i od naših potomaka otme“, kaže u svojoj izjavi Dizdar.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.