Predsjedništvo KO SDPBiH Tuzla insistira na izmjenama Zakona o pripadnosti javnih prihoda

Predsjedništvo Kantonalne organizacije SDP BiH Tuzla na sjednici održanoj 25. 10. 2021. godine u Tuzli jednoglasno je usvojilo zaključak da pruža podršku nedavno usvojenom Nacrtu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda FBiH.

Dosadašnja nepravedna raspodjela javnih prihoda u FBiH koja traje od 2006. godine, dovela je u potpuno neravnopravan položaj stanovnike Tuzlanskog kantona. Neprihvatljivo je da „jedan stanovnik Kantona Sarajevo vrijedi dva puta više od stanovnika Tuzlanskog kantona“.

Radnici u obrazovnom i zdravstvenom sektoru, policijski i državni službenici  za isti posao koji rade moraju imati jednaku platu i jednake uvjete rada u cijeloj FBiH.

Tokom primjene postojećeg Zakona, nepravednom raspodjelom javnih prihoda u FBiH, Tuzlanski kanton je oštećen za preko 500 miliona KM. Smatramo da je krajnje vrijeme da se ova nepravda ispravi.

Imajući u vidu činjenicu da je TK najmogoljudniji kanton u FBiH,  da je industrijski bazen, te da je među glavnim generatorima razvoja privrede BiH, dosadašnja raspodjela javnih prihoda u FBiH naročito prema TK je nepravedna i neprihvatljiva.

Predsjedništvo KO SDPBiH Tuzla će kontinuirano pratiti aktivnosti vezano za ovaj Zakon.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.