Demir Mahmutćehajić

Predsjednik SDP BiH Stolac gost predavač na konferenciji o genocidu u Berlinu

U ponedjeljak, 26.02.2018. godine, u Jevrejskom muzeju u Berlinu je održana Konferencija o genocidu u Myanmaru. Konferencija je okupila profesore, aktiviste i političare kako bi zauzeli jasan stav, kao i usaglasili preporuke, u vezi genocida koji se trenutno odvija u Myanmaru nad Rohingyama. Organizatori su pozvali Demira Mahmutćehajića, prepoznajući ga kao dugogodišnjeg aktivistu, da se obrati konferenciji i učestvuje u naučno-istraživačkom radu konferencije.

Predsjednik SDP BiH Stolac je u Berlinu predstavljen i kao lokalni političar, socijaldemokrata, i žestoki protivnik uplitanja Republike Hrvatske u unutrašnje odnose u Bosni i Hercegovini. Demir Mahmutćehajić je konferenciji, kao i na naučnim panelima, ukazao na sve ono što se dešavalo u Bosni i Hercegovini, kao i ono što se trenutno dešava, upozoravajući da uzroci genocida u Bosni i Hercegovini nisu otklonjeni, pa tako postoji realna opasnost da će se genocid ponoviti. Demir Mahmutćehajić je pozvao konferenciju da se sljedeće zasjedanje održi u Sarajevu.

Konferenciju su organizovali i podržali Jüdisches Museum Berlin, University Alice Salomon Berlin, Genocide Watch, Institut for Comperative Literature and Society Colombia University, Northwestern Pritzker School of Law, Raoul Wallennberg Centre for Human Rights, Concordia University, University of Essex, i drugi, a konferenciju je zaključila profesorica Gayatri Chakravorty Spivak.

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.