Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić Zoranu Zaevu čestitao formiranje Vlade Sjeverne Makedonije

Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić čestitao je Zoranu Zaevu, predsjedniku SDSM-a, formiranje Vlade Sjeverne Makedonije.

“Koristim ovu priliku da Tebi, rukovodstvu Partije i cijelom Socijaldemokratskom savezu čestitam na uspješnom formiranju novog saziva sjevernomakedonske Vlade.

Iako su mnogi očekivali da će taj proces biti težak i dug, formiranjem Vlade ste još jednom dokazali svoju spremnost da radite za dobrobit naroda i građana Sjeverne Makedonije.

Stabilna i evropska Vlada je ono, što u ovom trenutku, jeste najpotrebnije Makedonkama i Makedoncima.

Još je važnija činjenica da Sjeverna Makedonija nije podlegla talasu nacionalizma, koji je zapljusnuo skoro sve države regiona, nego je uspjela formirati Vladu koja će raditi za sve građane, bez obzira na njiihovo ime, socijalni status ili porijeklo.

Upravo u tome leži Vaša snaga, potpomognuta tradicionalnim socijaldemokratskim vrijednostima, na osnovu kojih od Sjeverne Makedonije želite napraviti zemlju jednaku za sve, zemlju pozitivnih promjena i zemlju koja se brine za svoje građane.

U ime Socijaldemokratske partije BiH i u svoje lično ime, još jednom čestitam na velikom uspjehu, sa nadom da ćemo u budućnosti imati priliku da gradimo još bolje odnose između Sjeverne Makedonije i Bosne i Hercegovine”, navodi se u čestitci.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za Android ili iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu