Predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić uputio čestitku Zoranu Milanoviću

Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine poslao je čestitku Zoranu Milanoviću, novoizabranom predsjedniku Republike Hrvatske.

„Druže Zorane,

ovim putem, u svoje i u ime Socijaldemokratske partije BiH, želim Ti uputiti najiskrenije čestitke na pobjedi za predsjednika Republike Hrvatske.

Nadam se da će Tvoj izbor prezentirati pozitivnu prekretnicu, u kojoj će institucija predsjednika Hrvatske predstavljati primjer međusobnog uvažavanja i poštivanja suvereniteta Bosne i Hercegovine i njenih građana, kao i prijateljskih odnosa između naših država.

Vjerujem da će Tvoja pobjeda označiti početak novih odnosa između Bosne i Hercegovine i Hrvatske, kao i dodatno učvršćenje odnosa između naše dvije sestrinske partije.

Svjedoci smo kako su odnosi i povjerenje u regiji u posljednje vrijeme narušeni jačanjem desničarskog narativa, tako da očekujem da će tvoj rad kao predsjednika Republike Hrvatske, zajedno sa svim progresivnim snagama u regionu, doprinijeti njihovoj stabilizaciji.

Osim toga, nadam se da ćeš sa predsjedničke pozicije Bosni i Hercegovini pomoći da što lakše nastavi put euroatlantskih integracija, u čemu nam iskustvo i prijateljska ruka Hrvatske može biti od značajne pomoći.

Sretan sam i zbog toga što je Tvojoj pobjedi doprinijela i Socijaldemokratska partija BiH i naši posmatrači, čime smo barem malo minimizirali pokušaje izborne krađe na glasačkim mjestima u BiH“, navodi se u čestitci.


SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite Atlasu