Dok načelnik u svom “demantiju” ništa ne demantuje

Predsjednik SDA potvrđuje navode o stranačkom zapošljavanju u Kalesiji!

Press konferencija koju je održao OO SDP Kalesija, 27.01.2016 godine, a na kojoj smo nizom činjenica ukazali na sve veće pojave političke korupcije i nepotizma u političkom životu Kalesije, izazvala je buru pozitivnih reakcija građana općine Kalesija. Na navode iz press konferencije, navodni demantij objavio je načelnik Nedžad Džafić, a SDA je održala svoju press konferenciju. Demantij je u prijevodu ispravljanje neke netačnosti, odnosno dezinformacije, pa nas čudi da načelnik Džafić i njegov politički mentor (op.a savjetnik općinskog načelnika) kao osobe koje dolaze iz prosvjete ne znaju šta je demantij. Da znaju, vjerovatno bi barem nešto demantovali. Nasuprot načelnika, Halil Jahić, predsjednik kalesijske SDA bio je sasvim iskren te je javno priznao da je slao određene spiskove direktorima Javnih ustanova i Javnih preduzeća u Kalesiji.

Mnogo puta su vijećnici SDP-a u OV Kalesija predlagali da se prilikom zapošljavanja u Javne ustanove raspisuje konkurs, ali je to vijećnička većina uvijek odbijala. A nakon izjave gospodina Jahića, sada znamo i zašto!

Također, na press konferenciji gospodin Jahić je izjavio i da je načelnik Džafić proživljavao “torturu” od strane bivšeg načelnika Omerovića. Ukoliko znamo da je gospodin Nedžad Džafić bio predsjednik Stranke demokratske akcije u tom periodu, te obavljao dužnost predsjedavajućeg OV ( imao platu blizu načelničke, a praktično nije ništa radio ), a prema izjavi sadašnjeg predsjednika SDA Halila Jahića – u to vrijeme se pitao načelnik a ne predsjednik SDA, a danas se pita predsjednik SDA a ne načelnik, onda se s pravom postavlja logično pitanje: „Što će nam Nedžad Džafić na mjestu načelnika?“, ako se nikad ništa ne pita.

U “demantiju” su također spomenuli i izborne poraze predsjednika SDP-a Dževada Hadžića i potpredsjednika dr. Muhameda Osmanovića. Napomenut ćemo načelnika Džafića da su građani koji žive na području općine Kalesija 2012. izabrali gospodina Hadžića za načelnika, a uz to napominjemo da je i 2012. a i na februarskim izborima 2015. godine “prvi čovjek izbora” tj. Predsjednik izborne komisije bio šura od gospodina Džafića – Hajrudin Huseinović. Zanimljivo, zar ne?!

S obzirom da je SDP BiH Kalesija, pod punom moralnom i krivičnom odgovornošću, sve pojave nezakonitog zapošljavanja i kupovine vijećnika prijavio Tužilaštvu, pozivamo načelnika da neutemeljene optužbe, koje je pomenuo u svom takozvanom demantiju, prijavi Tužilaštvu!

Tačno je godina dana od završetka februarskih izbora, ali načelnik Džafić je izgleda zaboravio da je izabran za načelnika općine Kalesija, te ga stoga pozivamo da prestane glumiti žrtveno jagnje i prestane okrivljavati sve i svakoga za svoj loš rad kao općinskog načelnika! Pozivamo ga da objasni građanima Kalesije kako i na koji način je propala donacija Vlade Republike Slovenije u vrijednosti od milion konvertibilnih maraka. Pozivamo ga da objasni građanima Kalesije zbog čega nije utrošeno gotovo dva miliona budžetskih sredstava, te su građani u prošloj godini ostali bez adaptacije objekata po MZ, uređenja sportskih terena, vodovoda itd.

Pozivamo ga, također, da objasni građanima zbog čega do sada nisu spojene Javne ustanove BKC „Alija Izetbegović“ i Gradska biblioteka, što bi u Budžetu općine stvorilo značajne uštede za infrastrukturne projekte.

U svakom slučaju, načelnik Nedžad Džafić će ostati upamćen građanima. Upamćen po najviše radnih dana provedenih na “bolovanju” i godišnjem odmoru, na osnovu čega bi mogao biti upisan i u Ginisovu knjigu rekorda!

Moj profil

Zahvaljujući našem sistemu za administraciju Atlas, svaki član SDP BiH posjeduje vlastiti profil na stranici atlas.sdp.ba.

Ova mogućnost dozvoljava svim članovima da sami provjere i ažuriraju podatke na vlastitom profilu, da provjere stanje plaćenih članarina, kao i da učestvuju u anketama koje pokreće SDP BiH.

Kliknite ovdje da pristupite AtlasuSocijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine

Adresa: Alipašina 41
71000 Sarajevo
Bosna i Hercegovina

Telefon: +387 (33) 563 900
Fax: +387 (33) 563 901

Služba za odnose s javnošću:

Telefon: +387 (33) 563 941 ; 563 917
e-mail: informisanje@sdp.ba

SDP BiH je razvio aplikacije za mobilne i tablet uređaje. Preuzmite našu aplikaciju za iOs i pretplatite se na naše obavijesti.


Your Header Sidebar area is currently empty. Hurry up and add some widgets.